27 maart 2014

De ballon van 11 december 2013 is gevonden in Delft.



 
Van de week kreeg ik het volgende bericht via de mail:
 
 
Goede morgen Dennis,
Gisteren op 20-03-2014 om 15.35 heb ik de ballon gevonden in Delft op de Laan van Bentvelsen.
Dit is een nieuwbouw wijkje tegen de gemeente Midden Delfland aan.
Uiteraard moest ik eerst even kijken waar het om ging ( de ballon was er namelijk al vanaf ) maar dat is mij nu geheel duidelijk.
Hier mijn verhaal :
Ik ben een uitvoerder van een bouwbedrijf die hier een paar woningen bouwen.
Ik ben 52 jaar en ben getrouwd en heb een zoon van 21 en een zoon van 18 jaar.
Ook ik vind dat de wereld aan het veranderen is, echter heb ik het idee dat ik er weinig of niets aan kan doen.
Ik doe mijn best om een boterham te verdienen , en er nog wat leuke dingen bij te doen.
Dat laatste vind ik niet meevallen, omdat we allemaal wel eens dingen meemaken die niet leuk zijn.
Wij hebben met ons gezin namelijk meegemaakt dat onze oudste zoon een jaar of wat terug de slechte kant op ging.
Hij is er nu aardig doorheen gekomen , maar we kunnen het goed merken dat hij “gebruikt “heeft.
Om nog even bij de verandering van de wereld terug te komen , vind ik dat iedereen zijn best moet doen om goed voor iedereen te zijn.
En ik denk dat het “geloof “daar niet aan mee werkt . Overal ter wereld zie ja dat er grote geschillen ontstaan omdat het om het geloof gaat.
En dat is niet goed.
Beste Dennis, ik ga mijn verhaal afronden en wens je veel succes toe.
Wil je mij wel even laten weten of je deze mail hebt ontvangen , en hoeveel reacties je al terug hebt gehad.
En hoeveel ballonnen je hebt opgelaten . Daar ben ik wel benieuwd naar.
 
Vriendelijke groeten
 
 

Hartelijk bedankt voor uw eerlijke verhaal.
 
 



 
Natuurlijk had ik beloofd om alle verhalen die na 1 januari 2014 binnen zouden komen, met de ballon te delen. Dit is de eerste en ik hoop dat er nog een paar zullen volgen. Voor nu maak ik maar gelijk even van deze gelegenheid gebruik om te vertellen hoe de zaken er hier thuis voor staan.
Per 1 januari ben ik op een nare manier zonder werk komen te zitten. Mijn voormalige directeur heeft mijn contract niet willen verlengen omdat ik ziek was geworden. Dit kan zo niet verkocht worden naar de buitenwereld en dus kreeg ik te horen dat ik niet voldeed aan de eisen van de school en wellicht helemaal niet op mijn plaats zou zijn binnen het speciaal onderwijs. De functie was te zwaar voor mij en ik kon dat volgens mijn leidinggevende lichamelijk en geestelijk niet aan. Mensen die mij wel goed kennen weten dat ik juist bewust en met heel mijn hart en ziel heb gekozen voor het speciaal basisonderwijs. Vol enthousiasme, liefde en passie voor het vak en de leerlingen heb ik voor de klas gestaan. Dat ik ziek ben geworden is natuurlijk lastig voor een organisatie maar had niets met het lesgeven te maken.
Inmiddels is PDS en een extreme lactose intolerantie vastgesteld en een Hernia diagfragmatica (breuk in het middenrif) waar ik 8 mei aan geopereerd zal worden. De verwachting is een dag of vijf ziekenhuis opname en vier weken herstelperiode. Voor die tijd moet ik flink aankomen en daarvoor loop ik nu bij een diëtiste in het ziekenhuis en krijg ik (astronauten) bijvoeding. Met medicatie, de juiste voeding en na deze operatie zal ik hopelijk spoedig weer helemaal de oude zijn.
Dan zijn er nog de nodige problemen met het UWV die net als verzekeringsmaatschappijen het liefst zo min mogelijk uitkeren. Met alle nare gevolgen van dien. Financiële stress is ook een hele nare stress kan ik nu uit ervaring vertellen. Solliciteren is op dit moment nog gewoon helemaal geen optie.  
Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel.



Ik probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen.
1.      6 april is het NK junioren goochelen. Ik coach Jorrit en zijn act is werkelijk prachtig geworden.
2.      Vorige week was ik uitgenodigd om naar de act van Roy te komen kijken in zijn eigen theater in Aalsmeer. Het was super gezellig en ik heb er weer fijne vrienden bij gekregen.
3.      HIT is weer begonnen en gisteren was de halve finale klassiek in Haarlem. Waanzinnig talent voorbij zien komen waar ik toch telkens weer erg van geniet. Vooraf even gezellig gegeten met mijn vriendin Neeltje.
4.      Het is prachtig weer en de tuin begint er weer heel gezellig uit te zien. De kippen zijn weer volop aan het leggen en de salamanders zijn gelukkig terug in de vijver.  
5.      Van bijenwas ben ik kaarsen aan het gieten. Ze branden niet alleen heel mooi maar ruiken ook heerlijk.
6.      Samen met Myrte of mijn vriendin Manon loop ik regelmatig een rondje door het Haarlemmermeerse bos.
7.      Myrte is vandaag jarig en morgen gaan we met haar ouders lekker ergens een hapje eten.
8.      Elke maand mogen we weer nieuwe leden verwelkomen bij Dutch Magical Society en de clubavonden zijn steeds erg gezellig en leerzaam.
9.      9 februari hebben we een geweldig nieuwjaarstreffen neergezet met zang, cabaret en magie. Jacques d’Ancona heeft de dag gepresenteerd en op internet verschenen alleen maar positieve berichten van de bezoekers.
10.  We hebben lieve familie en heel veel fijne vrienden om ons heen.  
11.  Ons huisje is knus en gezellig. We voelen ons er prettig en veilig ook als het soms even wat minder gaat.
12.  Myrte haar studie verloopt voorspoedig. Ze is zelfs uitgenodigd om op een congres in Engeland een lezing te geven over haar essay. Daarnaast heeft ze recentelijk les mogen geven aan derdejaars studenten Engels.  Ik ben enorm trots op haar!
Nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte.
Tot een nieuw verhaal.