9 mei 2013

Ballon nummer 129, een verschrikkelijke zoektocht.




Gisteren zagen wij op het journaal dat Ruben (9) en Julian (7 jaar) vermist zijn. Het amberalert is uitgegeven omdat ze waren opgehaald door hun vader, die dood werd aangetroffen zonder de twee jongetjes. Hij schijnt zelfmoord gepleegd te hebben. Maar waar de jongetjes zijn? 

Vannacht is er gezocht in een bos bij Beek, Limburg, omdat de auto daar in de buurt voor het laatst gezien is. Ik weet nog niet of er al nieuws is van deze zoektocht. Ik denk dat we dat te zijner tijd op het journaal wel zullen horen.

Ik moest vooral denken aan de moeder. Nietsvermoedend je kind overdragen aan je ex-man, misschien volgens een soort omgangsregeling, zonder te weten wat er daarna zou gebeuren. En nu is een verschrikkelijke angst zitten. Moeten kijken naar psychologen op de televisie die zeggen dat er altijd wel een kans is dat je twee zoontjes nog leven, maar dat het eigenlijk waarschijnlijk is dat de vader ze heeft vermoord omdat hij waarschijnlijk gekrengd was door de scheiding. Heel kijkend Nederlands wil weten waar de jongetjes zijn, maar dit soort speculaties wil je op zo’n moment als moeder toch niet horen? Soms is het handig om je bewust te zijn van het ergste scenario, maar soms wil je toch ook hoop kunnen houden. En als deze hoop dan vals blijkt te zijn, dan ga je wel kijken hoe je alles een plekje gaat geven. Na alle verdriet.

Voor nu, hoop ik dat er snel meer nieuws is, zodat deze mevrouw niet in onzekerheid hoeft te blijven. En ik hoop dat ze mensen om zich heen heeft die haar kunnen steunen in zo’n verschrikkelijke tijd als nu




De ballon waait vandaag met een zwakke wind richting het noordoosten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten