30 mei 2013

Ballon nummer 150, Het enige verschil tussen een bloem en onkruid is een oordeel.


Moet je nagaan. Je bent het makkelijkste plantje op aarde. Je staat en groeit overal. Je doet geen vlieg kwaad en toch heeft bijna iedereen een hekel aan je. Totaal onterecht want de paardenbloem is zeer nuttig. De bitterstof "Taraxine"is verantwoordelijk voor de geneeskrachtige werking van de paardenbloem. Wil je. je spijsvertering, je lever en je nieren een beetje helpen bij de grote lenteschoonmaak, zet dan paardenbloemen op je menu. Je speekselklieren schieten wakken en produceren op volle toeren. Je maag en darmklieren weten niet wat ze overkomt maar willen zeker niet onderdoen. Wat je eet en drinkt verteert dus stukken beter. De afvalstoffen verzamelen zich via de nieren in de urineblaas en van daaruit kiezen zij het ruime sop. Niet voor niets noemen ze de paardenbloem in Vlaanderen "Pissebloem"

Groene jonge blaadjes kun je lekker in de salade gebruiken. Je kunt koffie zetten van paardenbloemwortel en gelei maken van de bloemen.

De gele paardenbloemen hebben ook nog een blekende werking. Voor mensen die hun ruwe winterhuid willen verwennen is er een paardenbloemenremedie. Neem een handvol paardenbloemen en doe die samen met drie koppen water in een pan. Breng het aan de kook en laat het drie minuten pruttelen. Doe de bloemen nadien in een theedoek en druk goed aan. Vang het sap op en zet het koel. Was vervolgens je gezicht met deze gratis lotion.



Het enige verschil tussen een bloem en onkruid is een oordeel......

Een vriendin van mij heeft ergens een tuintje. Ze is een natuurgeneeskundige. Ze maakt zalfjes en tincturen van kruiden. Ze koestert de paardenbloemen en geeft ze desgewenst zelfs water. Dit begrijpen de mensen om haar heen niet helemaal. Ze heeft nu "van de tuintjes commissie" een waarschuwing gekregen omdat er volgens deze commissie "on" kruid groeit in haar tuin.

Beste commissie, lees, ervaar en leer......!! Vooral de boeken van Danielle Houbrechts zijn een aanrader. Ze geeft ook kruidenwandelingen. ISBN 90 209 3380 9 en ISBN 90 209 3622 0


De wind is zwak en de ballon reist richting het zuiden. Misschien vindt Danielle deze ballon tijdens één van haar wandelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten