11 februari 2013

Ballon nummer 42, gewonnen



Vandaag had ik een gesprekje met de internist. Dat was overigens voor de laatste keer dat ik haar sprak omdat ik voor een aantal zaken naar een gespecialiseerde internist moet. Dit was een super fijne dokter en ze heeft ook heel wat zaken helder gekregen d.m.v. onderzoeken en testen.

één van die onderzoeken was het lactose intolerantie onderzoek. Dit gebeurt in het ziekenhuis. Eerst moet je drie dagen op dieet. Je mag alleen witte rijst met kip en witbrood met mager vleeswaren eten. Op de dag van het onderzoek krijg je dan een drankje te drinken. Als je gestart bent met het drinken dan moet je elk half uur in een apparaat blazen. Het apparaat heeft een kwartier nodig om te kalibreren. Zo kan het ziekenhuis dus twee mensen tegelijk onderzoeken. Ik was er die ochtend met een meisje en omdat het blazen steeds in dezelfde kamer gebeurt (daar ook onze formulieren lagen) kon ik alles vergelijken. Onze basis waarde was 8. Na een half uur en opnieuw blazen zat het meisje op 16 en ik op 17. Dit zei mij op dat moment overigens helemaal niets. Weer een half uur later zat het meisje op 17 en ik op 131.

Ik vroeg de verpleegster of ik mij zorgen moest maken. Ze mocht geen uitslagen geven maar wees mij wel heel vriendelijk de deur naar de wc. Zowel het meisje als ik hebben die wc wel heel vaak gezien gedurende het daarop volgende uur. De bril bleef in elk geval aangenaam warm.

Aan het eind van de ochtend stond het meisje achter. 18 tegen 289. Ik had ruim gewonnen. Wat ik had gewonnen wist ik nog niet maar dat heb ik vandaag gehoord.

Die waarde van 8 in het begin is prima. Daarna een waarde van 17 is ook nog goed. Maximaal mag het ongeveer 40 (ietsjes, dingetjes, weet ik veel) verschillen. 289 is echter echt heel erg hoog. Waarschijnlijk heb ik al last van het kleinste spoortje lactose in iets wat ik eet. Daar ga ik woensdag dus met de diëtiste mee aan de slag. Voor nu heb ik de roomboter al aan de kant gezet en daar een plantaardige boter voor gekocht. Dat valt nog wel mee. De plantaardige koffie melk in mijn koffie is werkelijk smerig. En ik drink maar één kopje per dag waar ik normaal zo van geniet. Ach ja, koffie is toch ook niet goed voor mijn prikkelbare darm syndroom.

Een krachtige wind vandaag en een gevoelstemperatuur van -10. Kracht 6 tot 7 op de schaal van Bft. (dat schrijf ik omdat een vriend van mij het overdreven vond dat ik steeds Beaufort opschreef.) Dat vult overigens wel de pagina.



Ik heb deze ballon iets minder vol opgeblazen met helium in de hoop dat hij binnen ons land blijft.
Nummer 42 is opzoek naar een fijn en vrolijk verhaal. Opzoek naar inzicht en inspiratie. Opzoek naar herkenning en erkenning. Lieve vinder stuur ons je verhaal.         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten