23 april 2013

Ballon nummer 113, extra kuiken bericht



Op drie eieren na zijn vandaag alle eieren uitgekomen. Een vrolijk gepiep vulde de klas van juf Daphne. Ouders en kinderen bleven tot ver na sluitingstijd om het uitkomen van de eitjes te kunnen volgen. Het is zo bijzonder om te zien dat de kuikentjes al gelijk kunnen eten en drinken als ze net een beetje zijn opgedroogd. De kinderen en natuurlijk ook de juf zijn even op de foto gegaan met een pas geboren kuikentje.




Nog een paar net uitgekomen kuikentjes moesten nog even bijkomen en opdrogen in de broedmachine.


Het ziet er wat rommelig uit maar ik kan je verzekeren dat dit allemaal is goedgekomen. De broedmachine is inmiddels weer helemaal schoongemaakt, gedesinfecteerd en klaargemaakt voor volgend jaar. Er waren nog meer scholen die hem graag wilde hebben maar met de meivakantie in aantocht is dat erg onpraktisch. De kuikentjes moeten eerst nog een paar weken onder de warmteplaat en daarna langzaam wennen aan het buiten zijn. Het duurt bijna een half jaar voor ze echt zelfstandig naar buiten kunnen. Na de meivakantie starten met een nieuw legsel is eigenlijk al te laat in het jaar. De kans dat de jong volwassen kuikens (als ze naar buiten mogen) dan al met nachtvorst te maken krijgen is groot.

De twee eitjes op de achtergrond hebben het helaas niet gered. Van de veertig eieren zijn er wel zevenendertig uitgekomen. Dat is een erg mooi aantal. De eerste ouders hebben al aangegeven een aantal kippen te willen uitzoeken. Het verschil tussen hanen en hennen kan ik nu nog niet zien. Daar moeten ze ongeveer twee maanden oud voor zijn. De nieuwe baasjes moeten dus nog even geduld hebben. Daarna zijn ze welkom op de zorgboerderij om hun nieuwe kipjes te komen uitzoeken en ophalen. Natuurlijk met een mooi hok en een goede ren in de tuin.


ps. ik ben nog steeds opzoek naar iemand die mijn jukebox zou kunnen repareren. Het is wellicht een kleine ingreep voor een techneut maar zelf kan ik het gewoonweg niet. Als je iemand kent laat het dan even weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten