3 mei 2013

Ballon nummer 123, onbegrijpelijk



Gisteren las ik het volgende bericht op teletekst:



Jongetje (5) schiet zusje dood

KENTUCKY - 
Een vijfjarig jongetje heeft dinsdagmiddag zijn 2-jarige zusje doodgeschoten met een 'kindergeweer'. De jongen kreeg het wapen vorig jaar cadeau. Het was speciaal ontworpen voor 'het gebruik door jeugdigen'.




Het incident gebeurde in de Amerikaanse staat Kentucky. De jonge schutter zou een geweer van de Amerikaanse wapenfabrikant Cricket hebben gebruikt, melden Amerikaanse media. Dat bedrijf is gespecialiseerd in wapens voor kinderen en maakt reclame met een krekel met een geweer en de tekst 'kwaliteitswapen voor Amerika's jeugd'.
Het meisje werd dinsdagmiddag zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze even later overleed. Ze was neergeschoten door haar oudere broer, terwijl haar moeder ook in het huis aanwezig was.
Het geweer stond in een hoek van de woonkamer. De moeder stond op de veranda van het huis, toen de jongen het schot loste.
De jongen wordt niet vervolgd, meldt AP. De politie zal de dood van de peuter behandelen als een ongeval.




Dit zijn geen ouders maar zeer beperkte holbewoners. Hoe klein moet het geestelijk vermogen van deze ouders zijn? Hoe idioot moet je zijn om je kind van vier een wapen cadeau te geven? Waar zit je verstand als je dat wapen dan ook nog eens achterloos, geladen en wel in de hoek van de woonkamer zet terwijl je kinderen daar spelen. Zeg je dan als ouder tegen je kind; "Je hebt het wel cadeau gekregen maar je mag er niet mee spelen hoor. Laat het maar rustig in de hoek staan." Komt die vader wellicht iets tekort waardoor hij de behoefte heeft zo'n cadeau te kopen voor zijn zoontje? Wat zou dat meisje hebben gekregen als ze vier was geworden? Wellicht een messenset o.i.d. 

Wat voor een firma specialiseert zich in wapens voor kinderen? Je kunt in Amerika pas een biertje bestellen als je 21 jaar oud bent maar er zijn firma's die wapens maken voor kinderen en die wapens mogen ook nog eens worden gekocht. Hoe kun je dit bedenken? Hoe kan dit in een tijd als deze gewoon worden goedgekeurd? 

Dan zal de dood van de peuter als ongeval worden afgehandeld. BELACHELIJK.....!!!

Die ouders moeten worden vervolgt. Ze moeten minstens uit de ouderlijke macht worden gezet en mogen nooit meer kinderen krijgen. Daarbij moeten ze net als de directeur van de firma die die wapens maakt en de verkopers van deze kinderwapens worden berecht voor dood door schuld.  

Dat jongetje (kan hier absoluut niets aan doen. Hij heeft zijn zusje verloren en heeft hierdoor op jonge leeftijd al een enorm trauma opgelopen dankzij zijn "fijne" ouders.) Dat jongetje moet mijns inziens worden geadopteerd door liefdevolle, verantwoordelijke en zorgzame ouders.

Het is toch verschrikkelijk dat sommige mensen zo enorm graag kinderen zouden willen krijgen maar dit lukt gewoonweg niet. En de mensen waarbij het eigenlijk niet zou moeten kunnen of die er ook absoluut niet voor zouden kunnen zorgen, krijgen ze wel.  


Het enige wapen dat ik vroeger van mijn ouders heb gekregen was een klappertjespistool voor bij mijn carnavalskostuum. Ik wilde niet eens als cowboy en ben uiteindelijk gewapend met een puntmuts en een baard van watten als kabouter de straat opgegaan. En ik ben er trots op ook.

De ballon reist met prachtig weer en een zwakke wind vandaag richting het zonnige zuiden. Het is hoog tijd voor vrolijkere verhalen.  

  



1 opmerking:

  1. Ik heb het ook met verbazing/verbijstering/woede zitten lezen...
    Sommige Amerikanen hechten erg aan hun (grondwettelijk)recht om wapens te mogen dragen, maar wat mij betreft mogen ze in die grondwet ook zetten dat ze hun gezonde verstand moeten gebruiken! Triest verhaal, en het erge is dat er zoveel van dit soort gevallen zijn geweest. Ik ben bang dat het niet de laatste zal zijn....

    Maar goed, zoals je al zei, tijd voor leuke(re) verhalen. Voor bij de BBQ? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen