4 mei 2013

Ballon nummer 124, een gezellige barbecue met vrolijk nieuws.


Wellicht herkennen jullie op de foto de jongen aan de rechterkant. Dat is namelijk Hein de Haan. Hein was wanhopig opzoek naar een geschikte school en werd steeds afgewezen. Zijn eerdere verhaal is te lezen bij ballon nummer 87. Inmiddels hebben Hein en zijn beste vriend Laurens goed nieuws.



Een paar weken geleden werd ik uitgeloot voor de middelbare school maar ook Laurens was uitgeloot voor zijn school.  De week daarna werden wij helaas nog een keer uitgeloot. Wij voelden ons ***.  Wat nu? Wij zijn al sinds groep 3 beste vrienden dus het enige geluk was dat we samen waren. We wilden gewoon ook weer heel graag samen naar het voortgezet onderwijs.

Gelukkig was daar het Haemstede-Barger, de school van mijn broer Guus. Alleen is dit een VMBO school en wij hebben een HAVO advies. Maar de aardige directrice heeft een VMBO+ klas geopend voor HAVO kinderen die zijn uitgeloot bij de school waar ze naartoe wilden en die niet naar een school willen die heel ver weg is.

We gingen inschrijven op woensdag en eerst was Laurens en daarna ik. Ze waren echt super aardig en mijn broer mocht ons nog rondleiden. Zo konden we zien hoe de school eruit zag. En we zagen ook nog kinderen die we kenden van voetbal. We komen bij elkaar in de klas dus dat is super chill.
Terwijl we niet hadden verwacht dat het daar leuk zou zijn was het superleuk en denken we dat een awesome jaar gaan krijgen. 

Als het goed gaat dan moeten we daarna wel naar een andere school, maar nou ja dat zien we dan wel weer. En uiteindelijk kwamen we dus toch nog goed terecht.

Hein en Laurens




Dit is natuurlijk een super vrolijk bericht. Dat hebben we dan ook gevierd met een gezellige barbecue. Het oplaten van de ballon is wel een beetje in scene gezet. Er was gisteren namelijk al een ballon opgelaten en twee op een dag is niet de bedoeling. Het kaartje dat Hein en Laurens op de foto vasthouden is dus eigenlijk vandaag pas op reis gegaan. 

De ballon waait met een zwakke wind richting het zuidoosten en wenst de heren een super fijne tijd op de nieuwe school.  






Geen opmerkingen:

Een reactie posten