9 oktober 2013

Ballon nummer 281, Poetin eist en de Nederlandse regering buigt.



Het is weer eens zo'n zwarte dag. Vol verbazing, frustratie en bijna wanhopig hoor ik de nieuwslezer vandaag vertellen dat Nederland excuses heeft aangeboden aan Rusland voor het oppakken van Dmitri Borodin.

De man is een Russisch diplomaat en woont in Nederland. Na wellicht flink wat wodka achterover te hebben geslagen bleek hij een gevaar voor zijn eigen kinderen. Goed oplettende buren is dit opgevallen en zij hebben dit gemeld bij de politie.  Chapeau, goede buren. Dit zijn buren die hun burgerplicht kennen. Kinderen mogen niet de dupe worden van hun dronken vader. Chapeau, goede agenten. Dit zijn agenten die adequaat hebben gehandeld en deze kinderen van het gevaar hebben verlost.

Voor mensen die mishandeling willen melden maar liever niet willen getuigen is er in Nederland zelfs: "Meld misdaad anoniem." In december 2003 is deze stichting opgericht. In het bestuur van deze stichting participeren vertegenwoordigers van de ministeries van justitie en binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. De stichting is er om zoveel mogelijk misdaad aan het licht te brengen en dit een halt toe te roepen.

Dmitri Borodin is echter geen gewone burger. Nee, hij is diplomaat en daardoor dus onschendbaar. Poetin eist excuses voor de behandeling van deze diplomaat. Ik ging er vanuit dat Nederland zou zeggen: "Zeg Poetin, met je enge, mijn wil is wet blik in je ogen, hier in Nederland horen we ons te gedragen en zo ook een Russische diplomaat die hier te gast is." Maar nee, Nederland biedt excuses aan....!! Wat een slappe regering. Wat een slappe hap. Dit is de regering waar we met z'n allen op moeten kunnen bouwen en vertrouwen. Er hoeft maar een "groot" wereldleider in zijn vingers te knippen en onze regering kruipt, kwijlt en likt als een bange hond.


En dan die 48 jarige man die in acht jaar tijd 26.000 filmpjes en 144.000 foto's heeft verzameld door 300 meisjes tussen de 10 en 17 jaar te verleiden zich uit te kleden voor de webcam. Met een aantal van deze meisjes had hij maanden tot jaren internet contact. Een aantal dingen zijn mij niet duidelijk. Hoe kan het dat al deze meisjes zich voor een webcam uitkleden en waar zijn de ouders van deze meisjes? Volgen die niet wat hun kind allemaal uitspookt op internet? Staat de computer niet gewoon in de woonkamer en vragen deze ouders niet af en toe even: "Goh, met wie ben je aan het chatten?" Hebben de buren het niet gek gevonden dat er acht jonge meisjes af en toe bij deze "eenzame", alleen wonende man over de vloer kwamen? Dan is de man al drie keer in het verleden in beeld geweest. Een meisje van 12 heeft aangegeven seksueel contact met hem te hebben gehad maar er is geen aangifte gedaan.....????? Honderdduizend vraagtekens zijn nog te weinig.

Ik hoop dat deze man opgepakt kan worden, gestraft kan worden en dat hij geen diplomaat uit Rusland blijkt te zijn.

De ballon reist vandaag richting het oosten met een matige wind en morgen hopelijk weer een vrolijker verhaal.


  

1 opmerking: