26 december 2013

Ballon nummer 360, Met dank aan Rudolph en twee ballonnen gevonden.


Van mijn fijne werkgever kreeg ik voor de kerst een V&D cadeaubon. Aangezien ik na de kerstvakantie zeeën van tijd krijg, helaas ook geen ballonnen meer hoef op te laten, heb ik deze bonnen maar omgezet in Rudolph's complete cupcakes boek. Myrte en ik hebben gisteren vast één recept uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk en prachtig geworden. We eten vandaag bij de zus van Myrte en wij moesten voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Nou dat is, met dank aan Rudolph, absoluut gelukt. Misschien openen we volgend jaar wel een cupcakewinkeltje....! ;) Er is in elk geval een nieuwe hobby geboren.

Van de week kwam er een brief van mijn helium leverancier. Vanwege het voortdurende tekort aan helium op de wereldmarkt zijn de kosten voor helium substantieel verder gestegen. Mijn leverancier ontkomt er daarom niet aan om de verkoopprijs van helium met 20% te verhogen. Verder gaat ook de maandhuur van de cilinder omhoog. Het jaar is bijna ten einde en de laatste ballonnen staan op het punt aan hun zoektocht, naar bijzondere verhalen, te beginnen. In de eerste week van het nieuwe jaar zal ik de cilinder weer moeten inleveren en is mijn project echt klaar. 365 ballonnen, één jaar lang elke dag één ballon. Ik vind het altijd een mooi gezicht als zo'n vrolijk gekleurde ballon met een kaartje en een poppetje opstijgt en na verloop van tijd uit het zicht verdwijnt. Ik zal het missen. Ik verwacht wel dat er in de toekomst nog kaartjes van mij gevonden zullen worden en wellicht nog een paar bijzondere verhalen worden gedeeld.

Pas geleden kreeg ik de volgende berichtjes gemaild.

Goedendag,
Hierbij zou ik u willen laten weten dat ik uw ballon heb gevonden in Halle,Gelderland.
Ik heb de ballon gevonden op vrijdag 20-12-13 en deze ballon heeft u opgelaten op 12 december.

Mijn naam is Willy Roelofs,55 Jaar.

Wat een leuk idee van het gelukspoppetje,Hiervoor wil ik u danken!

Wat een leuke actie om iedere dag een ballon op te laten.
Hopende dat u veel reacties krijgt.....


Mvg
Willy Roelofs  


DSC02606.JPG wordt weergegeven


Beste Dennis,

In het weekend van 4 t/m 6 oktober,waren wij met kinderen en klein kinderen in Makkum.
Dit was na aanleiding van ons 45 jarig huwelijk. Het was dit weekend prachtig mooi weer dus gingen we op zo 6 oktober naar het strand. Op de foto is de vindplaats van het kaarje.

De ballon was al helemaal weg ,maar het kaartje nog in tact.
Bijna iedere vacantie vind ik wel wat,meestal een beurs of zo iets,dus was het wel leuk ook eens iets anders te vinden.

Mijn naam is Geert Karel Mink,gepensioneerd beveiligingsmedewerker KPN.
Ik ben getrouwd met Fini Knobbe,samen hebben we 2 dochters (43 en 40 )en 3 kleindochters en 1 kleinzoon.
Mijn hobby is het houden van vogels,kippen en eekhoorntjes. Achter huis staat een voliere van 6 meter lang,
1,75 breed en 1.80 hoog. Vogels houden doe ik nu al bijna 60 jaar.

Hopelijk heb ik je hiermee voldoende kunnen informeren.

Mhgr.Geert Karel Mink
Leeuwarden



Soms reageren mensen direct en soms blijft het kaartje een tijdje liggen. Een melding uit Halle en een verhaaltje uit Leeuwarden. De ballon komt overal. Bedankt beste Willy en Geert.

Met een matige windkracht waait de ballon deze tweede kerstdag richting het noordwesten. Opzoek naar een vinder met een bijzonder, emotioneel, vrolijk of grappige verhaal.

 

22 december 2013

Ballon nummer 356, Nog negen te gaan.


De man op de foto heet Warwick Davis. Hij speelt in de film: "Willow" de hoofdrol. De film is super en een echte aanrader om te bekijken. Ik heb zelfs mijn eigen uil naar dit personage vernoemd.

Warwick Davis lijdt aan de groeistoornis Achondroplasie. Ook wel dwerggroei genoemd. In het verleden hadden veel edellieden een "dwerg"als nar of gezelschap. Zo had koningin Maria Theresia van Spanje zelfs een zestal van dit soort kleine mensen als gezelschap. Het is bijna kerst en de kerstfilms vliegen je om de oren. Het viel mij op, dat in deze films, de Kerstman veel meer dan zes kleine mensen in dienst heeft. Hij noemt ze alleen kerst elfen. Het zijn er honderden. Ik geloof zelfs dat er net zo veel elfen zijn voor de Kerstman als dat er zwartepieten zijn voor Sinterklaas. Hier ontstaan alleen geen discussies over in de politiek. Dit mag gewoon. Pygmeeën zijn ook klein maar worden niet door de Kerstman gebruikt als hulpje. Ik neem aan dat dit te maken heeft met de periode in het jaar en de daarbij horende kou.

   
Misschien zouden ze het wel leuk vinden om te doen maar ik zie ze toch niet zo snel over de daken wandelen om via de schoorsteen sokken te vullen en cadeaus onder de kerstboom te leggen. Het liefst zou ik nu persoonlijk daar cadeaus willen brengen en er ook gelijk lekker willen overwinteren.

Zelf vier ik geen kerst. Geen kerstboom. Een echte boom hoort niet in een huis. Waarom zouden we vrede wensen maar ondertussen wel een gezonde jonge boom omhakken voor versiering? Een kunstboom gaat al helemaal nergens over. Ik geloof ook niet in kerstkaarten. Ik ken mensen die de mooiste kaarten boven aan het lint hangen. De namen noteren van wie ze een kaart hebben gekregen en dan ook alleen deze mensen een kaart terug sturen. Ik ken mensen die alleen maar een naam zetten onder een gedrukte tekst op het kaartje of zelfs etiketten plakken op de kaart met daarop alleen hun naam. één grote commerciële bende. Laten we elkaar gewoon lekker door het jaar heen eens opbellen of een leuk bericht sturen. Wensen we elkaar niet alle dagen in het jaar een fijne dag en alle geluk van de wereld? En waar is de crisis gebleven rond de kerst? Ik zie mensen winkelwagen volladen met zoveel eten dat je daar een heel weeshuis mee kan voeden. Kun je ook niet gezellig en lekker eten met elkaar door het hele jaar heen?

Het waait en regent hard. De ballon wappert alle kanten op. Nog negen ballonnen te gaan. Ik ben benieuwd naar de verhalen van vinders. Ondertussen genieten wij van vrienden, familie, onze katten en een lekker haardvuur. Dat kan wat ons betreft alle dagen in het jaar.

12 december 2013

Ballon nummer 345, Een half jaar na het oplaten van ballon nummer 166, onverwacht een bijzonder verhaal


Vandaag kreeg ik onverwacht een mooi verhaal van Marijke gemaild. Zij had mijn ballon van 15 juni gevonden.

Hallo Dennis,
 
Eerder dit jaar heb ik je beloofd nog te schrijven wat mij bezighoud. (ik had de ballon van 15 juni 2013).
 
Het is steeds in mijn gedachten gebleven, maar nu het einde van het jaar nadert, dus even mijn bijdrage.
 
Wat mij altijd bezighoud, is de mens! Hoe zit iemand in elkaar, waarom reageert iemand zoals hij doet, hoe verschillend zijn mensen, hoe interessant en uniek. Waarom lijkt het of de een altijd pech heeft en de ander altijd geluk? Een vriendin van mij zegt altijd dat ik een zondagskind ben. Je kent de uitdrukking vast wel. Ik voel me ook vaak een zondagskind. Situaties lopen goed af bij mij, ik heb vaak wel geluk. Maar, ik denk dat dat ook komt door mijn karakter, ik ben een optimist, een positieveling! (hoewel iemand ooit zei dat ik altijd zo negatief was, tja, ieder zijn idee!). In een situatie waarin iets mis gaat, ben ik gauw geneigd te denken, o.k. dit ging niet goed, of, dit kon ik dus gewoon niet, en dan stap ik verder. Dan zie ik wel weer een mooie roze avondlucht, of ruik ik vers gebakken brood als ik naar mijn werk wandel. Of een kindje op straat lacht stralend naar me, en ik lach terug. Dit jaar, 2013, was mijn jaar. Ik kocht al een agenda waar het op stond, en ik ging in januari naar een seminar van Ben Tiggelaar (een soort van verandergoeroe!). Die middag was het begin van veel kleine veranderstappen. De mooiste les was: als je iets wilt veranderen moet je het wel heel graag willen! Eind januari viel de liefde mij ineens in de schoot, na zeg maar een leven lang (gelukkig) alleen zijn, heb ik een schat van een man ontmoet. Ik word enorm blij van hem, en hij verrijkt mijn leven in vele opzichten. Ik beleef mijn leven als mooi, waardevol, diep, zonnig, blij en gelukkig. Dat gevoel gaat hand in hand met verdriet om andere mensen. Een vriendin die meeging naar het seminar Dit wordt jou jaar, is stervende, opgegeven. Misschien nog een maand of twee, midden vijftig. Ze gelooft in meer dan dit leven, is heel rustig en niet bang voor de dood. Dat ben ik ook niet. Maar toch, voelt het soms als heel gemeen, dat de een dus zoveel geluk heeft, en de ander vette pech. Ik ben een gezegend mens!
 
Ik hoop dat je iets hebt aan deze tekst. Ik wens je veel succes met je project en hoop van je te horen hoe het afloopt!!
 
Fijne dagen en hartelijke groet van Marijke.


Wie weet komen er, zo aan het eind van mijn project, nog wel meer bijzondere verhalen. Ik ben in elk geval erg blij met het verhaal van Marijke en wens haar heel veel plezier en geluk in de liefde en haar vriendin heel veel kracht en liefde de komende periode.  

11 december 2013

Ballon nummer 344, Een hoop gedoe en tijd voor een feestje.


Afgelopen zondag heb ik mijn verjaardag gevierd. Een huis vol met familie en fijne vrienden. Heerlijk was het. Mijn moeder en ik hebben verschillende soepen gemaakt en Myrte drie heerlijke quiche's. Het was ook werkelijk even tijd voor een leuk feest. En een leuk feest was het. 2013 was niet bepaald mijn jaar en ik kijk dan ook uit naar 2014. Ik kan niet anders zeggen dan dat het zeer fijn voelde om al, die voor mij zo belangrijke, mensen om mij heen te hebben. Helaas kon niet iedereen er bij zijn maar met deze goede vrienden spreek ik snel een ander keertje af.

Qua gezondheid gaat het weer even wat minder. Gisteren had ik een een ct scan en vrijdag hoor ik de uitslag. Ik moest een liter contrastvloeistof drinken en daarna werd er via een infuus nog een andere stof ingespoten. Daar lig je dan in een soort ufo die bromt, sist en gromt. Af en toe hoor je een computerstem opdrachten geven zoals: "Adem diep in en houd de adem vast." Dan is het even aftellen terwijl je je hele lijf warm voelt worden van de vloeistof in je aderen. Daarna mag je weer door ademen. Spannend allemaal.

Vandaag had ik een afspraak in Amsterdam voor een tweede spoortraject. Een instantie die een plek voor mij gaat zoeken om te re-integreren. Wellicht zelfs een fijne nieuwe werkplek. Ik heb een boekje meegekregen. Jobmarketing 2.0. Ik moet zakelijker worden en meer in bedrijfsmatige termen gaan denken....!! Ik zal het boekje lezen maar ik dacht dat ik had gekozen voor het specialonderwijs en voor de zorg. Ik ben niet zakelijk en ik ben een gevoelsmens. Moet ik dat allemaal loslaten om straks een goede baan te kunnen vinden?

Wat gaat 2014 brengen? Ik houd goede moed.

De wind is matig en waait richting het noordwesten. De ballon is opzoek naar mooie, bijzondere verhalen.

4 december 2013

Ballon nummer 337, Out of candles.


Gisteren moest ik zelf naar de dokter. Feitelijk ging het een hele tijd goed met mijn gezondheid maar ik merkte een verandering in pijn. Dat klinkt misschien raar maar als je al ruim een jaar pijn hebt op een bepaalde plek en na het eten van bepaalde voedingstoffen of steeds op bepaalde tijdstippen dan ga je daar aan wennen. Als de pijn dan ondanks medicatie en het juiste dieet ineens op een andere plek zit en op een ander tijdstip ontstaat dan valt dat op.

Ik heb het even aangezien en na drie weken toch maar een afspraak met mijn huisarts gemaakt. Mijn rechter buikhelft is hypertympanisch....?? Er is gootsteengeruis te horen....?? Ik moest gelijk een afspraak maken met mijn internist. Aanstaande vrijdag kan ik terecht. Volgende week volgt er weer een darmonderzoek en zeer waarschijnlijk moet er snel een vernauwing uit mijn darm worden gehaald of worden opgerekt. Eigenlijk was ik wel een beetje klaar met alle ziekenhuisbezoeken.


2013 is niet helemaal mijn jaar geloof ik. Ik brand graag kaarsjes voor mensen maar ik mag er nu ook vast wel ééntje voor mijzelf branden. Ik ben vandaag naar de kapper geweest en daarna ben ik kaarsen gaan gieten. Ik heb tijdens het stollen van de bijenwas ook nog een lampje gevoegd. Misschien wat truttig allemaal maar ik vond het heel fijn om te doen en kon zo mijn gedachten even te verzetten.


Mijn laatste bijenwas is opgegaan maar ik ga binnenkort met mijn (kruidenvrouwtje) vriendin nieuwe was halen. ;)

De ballon reist vandaag met een flinke windkracht richting het noordoosten. Wellicht wel richting Ter Apel waar ik in de kerstvakantie weer een aantal vrienden hoop op te zoeken.
 

3 december 2013

Ballon nummer 336, Een indrukwekkend verhaal uit Zevenaar.


Wat was ik onder de indruk toen ik vandaag de volgende e-mail kreeg.


Beste Dennis,

Laat ik me even voorstellen, ik ben Veronique (40) moeder van twee dochters(11 en 14) en getrouwd met André(43), wij zijn woonachtig in Zevenaar een plaats vlakbij de Duitse grens. Toen ik afgelopen zondagmorgen (01-12-2013) al vroeg met onze hond aan het wandelen was zag ik ineens jou ballon in de struiken liggen, ik vind het altijd leuk als er een kaartje aan hangt (heb er al verschillende gevonden, meestal van kinderen) Maar deze vond ik wel heel speciaal, ik was geroerd door de tekst die jij op het kaartje geschreven had. Je moet weten dat ik nu door een spannende periode ga, er zijn namelijk onrustige cellen bij mij aangetroffen tijdens het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Volgende week heb een afspraak bij de gynaecoloog en die kijkt verder waar het eventueel vandaan komt, kortom spannend. Toen ik het kaartje las wat aan de ballon hing schoot ik vol en kwamen voor het eerst de tranen naar boven die ik die hele week al verdrongen had. Mijn man stond raar te kijken toen ik met rode ogen die morgen terug kwam van de hond uitlaten. Ik liet hem je kaartje lezen en ook hij vond het bijzonder dat het juist op dit moment bij ons terecht kwam. Ik hoop dat het gelukspoppetje mij /ons de komende tijd geluk zal brengen.

Bij deze wil ik je bedanken voor dit moois, het geeft mij een goed gevoel !!!
(ook al biggelen de tranen nu weer over mijn wangen)

Bedankt !!! en veel succes met je bundel.

Lieve groetjes, Veronique 


Lieve Veronique, 
Deze kaars brandt voor jou en je gezin.

Vandaag reist de ballon met een zwakke wind richting het noordwesten.