29 september 2013

Ballon nummer 272, Rust, hoop en geduld.

We kregen visite van het nichtje van Myrte, haar vriend en hun dochtertje. Ze hebben samen de ballon opgelaten en Anne-Marieke heeft een bijzonder verhaal gedeeld.



2012: Ik was HBO afgestudeerd, nog even geen zin om te werken. Lekker reizen, feestje hier en daar, altijd wel wat gezelligs op de planning. Toen ik half 2012 zwanger werd, veranderde mijn leven enorm. Ik was een mama-to-be. Nog geen baan, geen eigen woonruimte en mijn vriend in het buitenland. 


Ik ging, na 5 jaar op kamers te hebben gewoond, weer bij mijn moeder wonen. We kunnen het gelukkig erg goed met elkaar vinden maar het is na zo'n lange tijd wel weer even wennen. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar een eigen huis, maar ik kreeg te horen dat dit nog jaren kon gaan duren. Ook de zoektocht naar een baan bleek knap lastig. Weinig vacatures en ik wist ook niet goed welke richting ik op wilde met mijn diploma.


Onze kleine is begin 2013 geboren. Ik heb gelukkig altijd de rust kunnen houden en het gevoel gehad dat het allemaal snel goed zou komen. Met zowel de baan, als de woonruimte. Het enige wat ik daarvoor nodig had was geduld.

Uiteindelijk ben ik gaan solliciteren naar een baan op MBO niveau en ik mocht op gesprek komen. Tijdens de sollicitatie werd mij een baan aangeboden op HBO niveau. Dat was echt een geweldig en een onverwacht aanbod. En eigenlijk is het nog steeds niet te geloven. Ik ben daar inmiddels 2 maanden aan het werk en het enige wat nu nog ontbreekt is een eigen woonruimte. Twee dagen voordat ik deze ballon op liet heb ik ook daarvoor een aanbod gekregen.


Ik wil de vinder van de ballon, en een ieder die zich voelt aangesproken, meegeven dat rust, hoop en geduld heel veel voor je kunnen betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mede hierdoor ben gekomen waar ik nu ben en wil zijn. Want wie had dit in 2012 bedacht? Ik ben een hele trotse mama, ik heb een goede baan en ben binnenkort bewoonster van een prachtig huisje!  At last. Na een jaar eindelijk onze eigen plek!!

Anne-Marieke


Een eigen woonruimte, een fijne baan met lieve en betrokken collega's, een vriendelijke, zorgzame en menselijke werkgever zijn helaas niet vanzelfsprekend in het leven. Verhalen zoals het verhaal van Anne-Marieke maar ook het verhaal van Fred geven in elk geval hoop en vertrouwen in de toekomst. Ik gun elk mens dit soort mooie ervaringen.

De ballon reist vandaag met een matige wind richting het zuidwesten. Opzoek naar veel meer bijzondere verhalen.



Ballon 266 reist 120 kilometer.


Ballon nummer 266 is in Bergharen, zo'n 120 kilometer verderop, gevonden door Fred. Hieronder zijn leuke reactie.

Hallo Dennis,

Ik was net in de wei bij mijn paarden en vond het kaartje van jouw ballon.
De ballon is van 23 september en door mij vandaag, 28 september gevonden in Bergharen!
Dus de ballon heeft ongeveer 120km afgelegd.
Mijn naam is Fred en ik ben 52 jaar. Ik woon samen met mijn lieve vrouw in het landelijke Bergharen. Wij hebben geen kinderen en wonen hier al sinds 1995.
We hebben veel dieren want dat vinden wij prachtig! Kippen die ons eitjes geven, een hond die onvoorwaardelijke liefde geeft, katten die alle muizen opeten en paarden die geweldig zijn.
Allemaal ingrediënten waar ik gelukkig om en mee ben.  Daarnaast heb ik een geweldig leuke baan waar ik nu al 3 jaar fluitend naar toe ga,  ook iets waar ik gelukkig van wordt. Sinds een maand is mijn vrouw verhuisd met haar eigen reisbureau naar huis! Ze werkt nu vanuit huis en gaat op afspraak naar de mensen toe! Ze heeft dus nu veel meer rust en tijd, ook daar word ik gelukkig van.

Ongelukkig word ik niet zo gauw, wel vind ik dat door de afgelopen tijd, recessie, de mensen veel meer met zichzelf bezig zijn en er minder aan anderen gedacht wordt. Dat vind ik wel een beetje jammer want ik merk dat wanneer ik een keer mijn hulp bij iemand aanbiedt dit zeer gewaardeerd wordt maar er in de eerste instantie verbaasd gereageerd wordt!

Groeten,

Fred



De manier manier waarop Fred over zijn vrouw, zijn werk en over hun dieren schrijft vind ik erg mooi. Zelf zouden wij ook niet zonder dieren kunnen leven. Onze katten, de kippen en Willow mijn uil zijn gewoon onderdeel van het gezin. De paarden missen we nog maar wie weet wat de toekomst ons brengt. Fluitend naar het werk gaan is helemaal super. Dat wens je toch iedereen.

Beste Fred, bedankt voor je fijne reactie.

21 september 2013

Ballon nummer 264, Van de regen in de drup.


Als we hebben gedoucht, loopt het water van het plafond naar beneden op de trap. Ergens zit een lek. De loodgieter heeft het niet kunnen vinden. Hij constateerde wel dat er een ruimte zit tussen de betegelde wand en de uiteindelijke muur. Deze moet er wellicht uit. Kortom, de badkamer moet worden afgebroken. Als we in bad gaan en het water laten weglopen is er niets aan de hand. Als we de douche laten lopen zonder er onder te staan is er ook niets aan de hand. Pas als we zelf douchen gebeurt dit. Dan spettert het water wellicht ook tegen de wand aan....??

Het kan er allemaal nog wel bij. Ik heb net te horen gekregen dat mijn contract niet wordt verlengd. Per 1 januari 2014 (de dag dat ik voor het laatst een ballon zal oplaten) heb ik geen baan meer.

Ballon 264 (opgelaten op de dag dat de herfst begint) is opzoek naar nieuwe energie. Hij reist richting het noorden met een matige wind.

13 september 2013

Ballon nummer 256, Een leuk verhaal en licht in de duisternis.


Ik kreeg een leuk verhaal van mijn vriendin Neeltje. Het is een grappige situatie. Ik heb zelf ooit eens mogen fotograferen op het North sea jazz festival. Ik raakte toen in gesprek met Hans Dulfer en was er van overtuigd dat hij een Amerikaan was. Ik was ruim 15 minuten met hem aan het praten in het Engels toen een man op hem afliep en in het Nederlands vroeg of hij wat wilde eten. In vloeiend Nederlands antwoordde Hans: "Doe mij maar een broodje kaas." Ik heb het gesprek afgerond in het Engels en ben met een rood hoofd elders gaan zitten.

Hieronder lezen jullie het verhaal van Neeltje.

Ik sta op het station te wachten op de bus. Het station is de beginhalte. (Of eindhalte. Maar dat wordt dan weer een filosofische discussie.) Zodra de bus aan komt rijden, lopen de mensen naar de halte. Flink gedrang bij de deur, want wij zijn Nederlanders en gaan niet in een ‘queue’ staan. Er komt een jongen aangelopen (of man heet dat geloof ik… jaartje of 26 en blote-billen-gezicht), hij wurmt zich voor mij en stelt een vraag aan de twee giebelende schoolmeisjes die voor mij staan. Een bizar gesprek is het resultaat:
Hij: “Goes this bus to Sassenheim?”
Zijn Engels is verzadigd van een Nederlands accent. Het enige woord dat hij accentloos uit kan spreken is ‘Sassenheim’. De twee schoolmeisjes kijken elkaar aan en de brutaalste reageert in al even gebrekkig en accentvol Engels.
            Zij: “Yes, this bus goes to Sassenheim.”
De jongen stapt in. Hij laat zijn busabonnement (!?) aan de chauffeur zien en neemt plaats in de vierzitter zodat hij achteruit rijdt. In de vierzitter aan de andere kant van het gangpad zitten de schoolmeisjes. Ik ga op het bankje er achter zitten. Hij vervolgt zijn contactpoging.
            Hij: “Do you know where the Council-house is in Sassenheim?”
            Zij: “Yes, that is where… we… get… out of the bus.”
Ik haal een oortje van mijn hoofdtelefoon uit mijn oor. Dit wil ik even goed volgen. Dit gaat leuk worden. De vriendin van het meisje herhaalt schertsend de woorden: “…where we get out of the bus…” “Nou, zo zeg je dat toch?” vraagt ze.
            Hij: “Are there many young people in Sassenheim?”
De meisjes giebelen zo hard dat ze hem niet verstaan. Dus probeert hij het nog een keertje…
            Hij: “Are there many people from my age in Sassenheim?”
De meisjes kijken elkaar weer lachend aan. Aan hun gezichten is af te lezen dat ze geen idee hebben hoe je die vraag beantwoord. De brutaalste geeft antwoord met een extreem vragend gezicht.
            Zij: “Yes, I think so.”
Ondertussen komt er een vrouw voor mij, en tegenover hem zitten. Achteraf blijkt dat zij enkele jaren in Amerika heeft vertoefd. Ze volgt stilletjes het vraaggesprek en de discussie die inmiddels in het Nederlands tussen de schoolmeisjes is ontstaan. (Hij is echt niet Engels – Nee joh – Hahaha – Straks verstaat ie ons nog – Nou en?...) De vrouw besluit een einde aan de discussie te maken door de jongen te confronteren in perfect (lelijk) Amerikaans.
            Vrouw: “Where are you from?”
De bus lacht stilletjes. Ik ben niet de enige die gefascineerd naar dit gesprek luistert. De jongen kijkt verrast naar de vrouw. Dat was niet de bedoeling. Hij wil een gesprekje met de schoolmeisjes, niet met deze dame. Aarzelend reageert hij…
            Hij: “From America.”
De vrouw doet er nog een schepje bovenop…
            Vrouw: “That’s weird. You don’t have an American accent at all.”
Oeps… Hij kijkt vragend om zich heen en treft mijn lachende gezicht dat langzaam nee schudt. Hij trekt zijn lange benen naar zich toe en stopt zijn handen tussen zijn knieën.
            Hij: “I don’t?”
Er volgt een stilte. De jongen is uit het veld geslagen. Hij speelt onhandig en ongemakkelijk wat met zijn telefoon. De bus gaat rijden. Hij doet nog één poging en kijkt de schoolmeisjes aan.
            Hij: “What for building is this?”
Hij wijst door het raam naar buiten, naar het ziekenhuis.
            Vrouw: “A hispital”
De vrouw reageert nog voordat de meisjes iets kunnen zeggen kortaf, terwijl ze in haar tas zit te rommelen.
            Hij: “Oh, it’s very big.”

De rest van de busreis is het stil. Op de fluisterende lachende gesprekken van de mensen om mij heen na dan. Ik denk verder over de situatie die deze jongen heeft gecreëerd. Het is erg lachwekkend. Maar er zit zeker ook een schrijnende kant aan die onderbelicht blijft. Deze jongen denkt blijkbaar dat hij zich anders voor moet doen dan hij is, om aandacht te krijgen. En hij kiest voor een slimme methode. Bijna zonder uitzondering gaan wij Nederlanders zo prat op het feit dat wij Engels (Amerikaans) spreken, dat wij iedere gelegenheid met beide handen aannemen. Gegarandeerd contact.  

De bus nadert Sassenheim. De jongen doet alvast zijn tas om zijn schouder. Een seconde later beseft hij dat dit niet een gepaste actie is voor iemand die de weg niet kent. Hij staat op en probeert naar de buschauffeur te lopen. Hij trekt zichzelf omhoog en drukt tegelijkertijd stiekem op het stopknopje. Terwijl hij opstaat valt er van alles op de grond. Kauwgom, geld, busabonnement. Zo snel mogelijk probeert hij alles op te rapen, terwijl hij ‘excuse me’ mompelt. De bus is bijna bij de halte en hij heeft geen tijd om voor de show nog de chauffeur aan te spreken om te vragen of hij er hier uit moet. Dus hij stapt uit.
            Hij: “Sank joe verrie mutsj.”
De deuren gaan achter hem dicht en de bus proest het letterlijk uit. Bulderend van het lachen rijdt de bus verder. De meisjes hebben bedacht dat ze maar een halte verder uitstappen. Over en weer vertellen mensen tegen elkaar dat hij Nederlander was en waar dat dan uit bleek. (Een beetje overbodig naar mijn idee.) Ineens waren alle inzittenden samengekomen en werden we een groep. En alsof het was afgesproken zei iedereen die vanaf dat moment de bus uitstapte hetzelfde…

            Iedereen: “Sank joe verrie mutsj.”


Bedankt voor dit grappige verhaal lieve Neeltje.


Vanmorgen heb ik mijn lampje gevoegd. Het ziet er gelijk heel anders uit. Ik ben er erg tevreden over. Het wordt steeds donkerder dus de tijd voor kaarsjes is absoluut aangebroken. Wellicht ga ik volgende week een ander glaasje mozaïeken. Het is leuk om te doen en ik kan mijn gedachten even verzetten.


Onze kat Taran dacht: "laat ik vast onder de tafel gaan zitten. Ben ik toch buiten maar blijf ik wel droog."

De ballon reist vandaag met een matige wind richting het noordwesten. Hier regent het nu zacht maar de lucht wordt steeds donkerder. Het voegsel is inmiddels droog dus ik denk dat ik mijn nieuwe lampje maar eens ga uitproberen. Licht in de duisternis.  

12 september 2013

Ballon nummer 255, Een fijn nieuw huis gevonden.


Rond eind maart begin april zijn er op verschillende scholen eieren uitgebroed middels mijn broedmachine. Dit met fantastisch resultaat. Normaal vallen er elk jaar wel eieren uit of af. Deze zijn dan niet bevrucht of de kuikens maken simpelweg de groei niet door. Dit jaar zijn echter bijna alle eieren uitgekomen. Prachtige, gezonde pluisbollen. Al deze kuikens zijn naar de kinderboerderij gegaan om daar op een gezonde manier en in een ruime vrije omgeving op te groeien tot jong volwassen kip. Deze jonge kippen zijn nu groot genoeg om elders een fijn onderkomen te krijgen.

Zondag worden er vier kipjes opgehaald door lieve vrienden van mij. Zij zijn de hele week al druk in de weer met het in elkaar zetten van een prachtig hok. Het hok is keurig in de beits gezet en de laatste hand wordt gelegd aan een warm en knus onderkomen. Ook al wonen de kipjes er nu nog niet, ze hebben al wel prachtige namen gekregen. Plofje, (van de bekenden supermarkt kip) Drummer, (van de bekende drumstick) Tokkie en Slofje. De namen zijn gegeven met een knipoog. Een ding weet ik zeker. Deze kippen komen super goed terecht en krijgen een pracht leven.

Mensen vragen mij wel eens wat er met de haantjes gebeurt. Deze worden, zoals we dat netjes zeggen, geruimd. Zelf sta ik daar ook helemaal achter. Het zijn geen plofkippen die in zes weken tijd worden vet gemest maar het zijn kippen die vrij hebben rondgelopen, heerlijk te eten hebben gekregen en zelf hebben kunnen scharrelen tussen het gras. Ik geniet met een veel beter gevoel van zo'n stukje kip dan van de supermarkt kip waar ik niet van weet wat voor leven die heeft gehad.

  
Dit is ons Slofje...!! Heeft de kip een naam, dan is het opeten van de baan.....!!


Zelf moet ik weer even wat lekkerder in mijn velletje komen te zitten. Veel spanning momenteel om gezondheid en werk. Dat merk ik aan mijn emotie, energie, nachtrust en buik. Vandaag ben ik in alle rust een glaasje gaan mozaïeken. Daarna heb ik hem gevuld met bijenwas. Morgen kan ik hem gaan voegen.

De ballon reist vandaag richting het oosten met een zwakke wind. Op zoek naar rust en inzicht. Opzoek naar bijzondere verhalen.

6 september 2013

Ballon nummer 249, Talmoed, Horatius en Confucius.


Er worden helaas niet zo veel ballonnen gevonden of in elk geval niet zoveel verhalen gedeeld. Er zijn wel een aantal vinders geweest die heel enthousiast via de mail hebben laten weten een ballon te hebben gevonden en beloofd hebben een verhaal te zullen delen als ze daar even tijd voor zouden hebben. Ik hoop dat deze mensen gedurende dit project nog wat tijd willen maken en de ballon alsnog zullen voorzien van een bijzonder verhaal.

Goed voorbeeld doet goed volgen..... Dus ik zal zelf ook proberen om met meer regelmaat de dingen te delen die mij bezighouden, de dingen waar ik mij zorgen om maak en de dingen die mij erg gelukkig maken.


Vandaag begin ik dan maar eerst even met wat mij zoals bezig heeft gehouden deze week.
Woensdag had ik een afspraak bij de ARBO arts. Donderdag een afspraak bij de psycholoog die mij begeleidt middels EMDR. Deze therapie maakt een hoop los en is daardoor best heftig. De therapie werkt vaak ook nog even door en dat had een zeer onrustige nacht tot gevolg. Vanmorgen had ik een afspraak bij mijn huisarts omdat ik last heb van een grote teen die niet meer kan bewegen. Doorgestuurd naar het ziekenhuis voor foto's en de teen blijkt gebroken te zijn geweest na een ongelukje met mijn fiets zo'n zes weken terug. Ook is mijn pees losgescheurd. De breuk is wel recht genezen maar of er nog beweging terugkomt is onduidelijk. Maandag weer een afspraak bij de huisarts om hier verder over te praten en een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Omdat ik vandaag toch al in het ziekenhuis was heb ik maar gelijk weer mijn lading medicijnen opgehaald voor de komende periode. Vier dagen witte jassen om mij kwam toen ik ziek werd regelmatig voor. Maar nu bijna een jaar verder mag het wat mij betreft wel over zijn.

Dat is dan ook het gene waar ik mij zorgen om maak. De tijdsduur van alle lichamelijke klachten en daarnaast nog steeds een totaal tekort aan energie. Het duurt zo lang en al is er enige vooruitgang geboekt, wanneer is het nu eindelijk allemaal echt voorbij. Als ik thuiskom, na mijn gewerkte uren of andere vorm van inspanning, plof ik op de bank en moet ik rusten om andere verplichtingen aan te kunnen. Ondanks alle medicijnen en een flink dieet zet mijn buik zo nu en dan nog steeds op. Hoe moe ik ook ben ik slaap zeer onrustig en zie regelmatig alle uren voorbij komen. Ik maak mij door deze problemen zorgen om mijn toekomst.

   

Gelukkig kan ik ook zeggen dat er erg veel is wat mij intens gelukkig maakt. En dat gevoel geeft kracht. ;)
Ik geniet enorm van de natuur. In ons kleine tuintje blijft de ene na de andere plant elkaar opvolgen in de bloei. Steeds bloemen en dit gaat het hele jaar door. In de winter staat straks de toverhazelaar weer te bloeien om vroeg in het voorjaar plaats te maken voor de sneeuwklokjes. Nu is het, naast wat kleine plantjes, dus de beurt aan drie soorten clematissen en een prachtige gele buddleja.



Dankbaar en gelukkig ben ik ook met de grote groep bijzondere en waardevolle vrienden om mij heen. Vrienden die voor mij klaarstaan, waarbij ik mijn frustratie kan uitten, kan uithuilen en (het belangrijkste) waarbij ik mijzelf kan en mag zijn. ;) Een Japans spreekwoord luidt: "Een vriendelijk woord kan drie wintermaanden verwarmen."

Dan geniet ik ook nog eens enorm van Willow, onze katten, de kipjes en van de visjes in het vijvertje.


Soms heb je door alle ellende helemaal geen oog meer voor de dingen die gelukkig kunnen maken. Al zijn die toch vaak gewoon binnen handbereik. Blijven hangen in de zaken die ongelukkig maken staan herstel in de weg en werken het herstel zelfs tegen. Terug bij af kan nooit de bedoeling zijn.


Vandaag vond ik een aantal mooie spreuken. Ik leg ze vannacht onder mijn kussen en hoop dat ik er vanaf morgen naar ga handelen.....!!

Als ik er niet voor mezelf ben, wie zou er dan voor mij zijn?
Als ik er niet voor anderen ben, wat zou ik dan zijn?
Als ik er niet nu ben, dan - wanneer?
                                                  (Talmoed)

Hij die het leven uitstelt, is als een simpele ziel die wacht
tot de rivier is leeggestroomd voor hij oversteekt.
                                                  (Horatius)

Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat,
zolang je maar niet stilhoudt.
                                                            (Confucius)        




De ballon reist vandaag richting het noordoosten met een zwakke tot matige wind. Hij is opzoek naar verhalen die inzicht kunnen geven, herkenning, erkenning, begrip en een lach op je gezicht.
    

1 september 2013

Ballon nummer 244, Ballon nummer 233 is gevonden in Amsterdam.


Gisteren hebben Kaj, Rene en ik een start gemaakt met de voorbereidingen voor het Nieuwjaarstreffen van Dutch Magical Society op 9 februari 2014. Het klinkt nog enorm ver weg maar feitelijk vliegt de tijd. Een theater regelen, optredende artiesten, workshops en lezingen, een lunch etc. Is toch nog echt een hele klus. Met z'n drieën hebben we gisteren vanachter de computer en telefoon toch al een heleboel kunnen regelen. We waren in elk geval erg productief en er is een start gemaakt. Dat voelt goed en dat geeft rust.


Van de week was ineens mijn vijvertje lek. Op een klein laagje water na waarin mijn stekelbaarsjes spartelend op hulp lagen te wachten. Myrte en ik hebben gelukkig alle visjes kunnen redden en tijdelijk in een aquarium gestopt. Mijn salamanders heb ik helaas niet teruggevonden. Hier voelde ik mij erg verdrietig om omdat ik een paar salamanders al ruim vijftien jaar had. De meeste mensen weten niet dat salamanders rond de 20 / 22 jaar oud kunnen worden en dat ze allemaal anders van tekening zijn. Ik ben in sommige opzichten best bijzonder te noemen maar ik ken en herken alle salamanders in mijn vijver. De oudste heb ik Malle Sander genoemd maar ook deze kon ik niet terugvinden. Gelukkig kruipen salamanders onder stenen en houtblokken en komen ze vaak weer terug als ze zich veilig voelen en er voldoende voedsel te vinden is.

Het lek heb ik niet kunnen vinden en dus heb ik nieuw vijverfolie in de vijver gelegd en nieuwe grond en planten. De visjes zitten er inmiddels weer in en ik hoop dat de salamanders snel zullen volgen.

  
Van de week kreeg ik ook een leuke e-mail van een vinder van de ballon. Ballon nummer 233 is gevonden in Amsterdam. Hieronder het verhaal van Maaike.


Hoi Dennis,

Ik heb jouw ballon die je 21/8 hebt opgelaten in Hoofddorp om 14:00 op 21/8 gevonden bij station Sloterdijk in Amsterdam.
Wat een leuk initiatief!
Ik woon en werk in Amsterdam. Ik ben daar verloskundige. En als jij vraagt naar waar ik gelukkig van word..... Een geboorte!!!
Ik was die dag op het station om mijn ouders op te halen. We gingen 's middags varen op een sloep door de grachten van Amsterdam (word ik ook heeeeel gelukkig van ;-)). We waren uitgenodigd door mijn broer en schoonzus. Zij hebben 2 dochtertjes van 2 en 4 jaar (van deze prinsessen word ik ook zoooo gelukkig). Ik heb ze allebei op de wereld mogen begeleiden. Prachtig!! En groot feest, want de derde is opkomst.
We waren uitgenodigd, samen met de ouders van mijn schoonzus, omdat we, in hun ogen, met z'n vijven veel voor hun doen; oppassen, klussen etc. Als grote dank namen ze ons mee op de sloep. Het was een heerlijke middag op het water onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Een dag met een gouden randje. Zo noemen wij vaak een dag die een groot succes is.

Waar ik me zorgen om maak, is dat mensen soms zo voor zichzelf kunnen leven en weinig verdraagzaam zijn naar elkaar. Een paar voorbeelden bijv geïrriteerd/onaardig gedrag in het verkeer, winkels, horeca etc.

Hopelijk heb je veel succes met je project.
Alle succes gewenst!
Groet vanuit Amsterdam,
Maaike


Ik denk dat deze ballon een beetje lek was. Hij is in elk geval wel erg snel en dichtbij huis neergedaald maar ik ben daar toch erg blij mee want hij heeft wel weer een bijzonder verhaal opgeleverd....!!

Ballon nummer 244 reist vandaag met een matige wind richting het noorden. De kleur van de kaartjes is veranderd want vanaf vandaag gebruik ik ander en beter gerecycled papier ;)