28 februari 2013

Ballon nummer 59, Laatste dag van februari



De laatste dag van februari alweer. De ballon reist al twee maanden rond opzoek naar mooie verhalen. Helaas heeft hij nog niet zo veel vinders gevonden maar dat wordt vast anders in de lente en de zomer.

Tijd voor nieuwe kaartjes. Nummeren, printen, snijden, lamineren, een gaatje er in en een gelukspoppetje er aan. De kaartjes voor maart en april liggen klaar om op zoek te gaan naar vinders en hun verhalen.

De wind is vandaag matig met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort. De wind waait uit het noordoosten.

Goede reis mooie ballon.



27 februari 2013

Ballon nummer 58, 7 kilo erbij











Zeven kilo aangekomen in twee weken tijd. Mijn diëtiste stond voor een raadsel. Ik ben blij. Mijn buik slinkt met de dag door mijn dieet maar echt veel eet ik niet. Ik woog 61 kilo en al zeker twaalf jaar. Er kwam nooit iets bij. Nu weeg ik dus gewoon 68 kilo. Super gaaf. Dat zou je althans zeggen. Maar ook dit blijkt weer niet gewoon te zijn. Mijn diëtiste moet dit overleggen met mijn internist. Ik houd geen vocht vast en mijn buik slinkt. Waar zitten die kilo's?

In elk geval niet in de ballon. Die steeg weer gewoon lekker op en vloog richting het zuiden. De wind is zwak met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort en waait uit het noorden.

De ballon is opzoek naar een positief verhaal. Herkenning en erkenning. Opzoek naar een lach op onze gezichten. Ik heb daar nu zelf even zoveel behoefte aan.

25 februari 2013

Ballon nummer 56, kip lekker of lekkere kip



Klein berichtje. De website van Dutch Magical Society is online. Ingrid van www.resultmedia.nl heeft het werkelijk waanzinnig goed gedaan. Helemaal zoals ik in mijn hoofd had. Kijk maar op www.dutchmagicalsociety.nl.

Het onderzoek van vandaag ging goed en morgen krijg ik het volgende onderzoek.

De wind is matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort en hij blaast de ballon richting Zeeland.

24 februari 2013

Ballon nummer 55, leukemensen.nl




Een paar minuten geleden heb ik een ballon opgelaten met Dennis. Wat een leuk initiatief om op deze manier verhalen te verzamelen. En nu is het dus tijd voor mijn eigen verhaal. Dit zo te schrijven

Wat mij op dit moment bezighoudt is aan de ene kant de entertainmentindustrie.  Samen met mijn lieve vriend Marcel lever ik onder andere licht & geluid met Leukemensen.nl. We komen net terug van de zogenaamde High Tea Magique. Een middag vol topentertainment en lekkere hapjes en drankjes. Ontzettend leuk om te doen, we hebben zo’n leuk en ontzettend gemotiveerd team. Een klein team, maar wat we samen toch al niet voor elkaar krijgen met de beperkte middelen die we hebben: een heel theater stampen we uit de grond!

Aan de andere kant ben ik nu erg bezig met mijn gezondheid. Ik ben weer begonnen met hardlopen. Vroeger heb ik al vele serieuze pogingen ondernomen om dit te gaan doen, maar het lukte eigenlijk nooit. Nu hebben Marcel en ik net een zware periode achter de rug waarin hardlopen onmogelijk was. Eigenlijk ben ik daardoor enorm gemotiveerd geraakt om dit te gaan doen. Zo gemotiveerd dat ik me direct heb ingeschreven voor mijn allereerste loop, 5 km op de Leiden Marathon. Na vier weken merkt ik enorm veel verschil, ik heb meer energie, stuiter een trap op en af zonder moe te worden en ben zelfs gezonder gaan eten. Allemaal door het hardlopen. Dat motiveert mij enorm om hier mee door te gaan.
Waar ik mij wel eens zorgen om kan maken is dat iedereen soms zo met zijn eigen winkeltje bezig lijkt te zijn. Met moet je mij eens zien. Met ikke ikke ikke. En dan bedoel ik niet eens zozeer artiesten, maar ik zie het veel om me heen gebeuren. Het mooie van High Tea Magique bijvoorbeeld is juist de samenwerking die er is. Dat we eigenlijk net te weinig middelen hebben, maar door ons enthousiasme, onze drive, onze samenwerking, het toch maar mooi weer elke keer voor elkaar krijgen.
En zelfs voor zoiets als hardlopen, wat ik in feite toch echt alleen doe en alleen zou kunnen doen, zelfs daar is samenwerking belangrijk. Je in elkaar verdiepen. Elkaar aanmoedigen en inspireren. En dat is ook wat Marcel en ik met Leukemensen.nl hopen te doen. 

Natuurlijk leveren we mooi licht & geluid, maar ik denk dat onze meerwaarde is dat we ons echt verdiepen in de opdracht, in de klant, meedenken aan het gezamenlijke doel wat je op dat moment hebt. Al een oplossing hebben, voordat het probleem en probleem wordt. Door een ander jouw energie, jouw enthousiasme te geven, krijg je dat ook weer terug.

Ik hoop en ik wens dat mensen zich vaker in elkaar willen verdiepen. Dat de verharding die ik om me heen zie ontstaan, niet doorzet. Uiteindelijk moet je het toch samen doen, hoe je het ook wendt of keert.
Het project van Dennis met het oplaten van de ballon is daar eigenlijk wel een prachtig voorbeeld van. Dat er nog maar vele moge volgen! En ik ben uiteraard heel benieuwd waar mijn ballon terecht gaat komen!

Met een flinke windkracht van 5 op de schaal van Beaufort reist de ballon richting het zuiden. Opzoek naar een mooi verhaal. 




23 februari 2013

Ballon nummer 54, Tja.....



Tja, Gisteren moet ik naar een nieuwe internist. Een internist gespecialiseerd in de hormoonhuishouding. Een fijne dokter. Werkelijk waar. Maar toch weer nieuwe onderzoeken. Een nieuwe afwijking gevonden. We gaan elkaar de komende tijd wat vaker zien. Dat is wat hij zei. Mijn vorige internist heeft mij doorverwezen. Hier hield haar expertise op.

Maandag een onderzoek. Dinsdag een onderzoek en weer afwachten. De week daarna weer een afspraak voor de uitslagen en een eventueel behandelplan. Een ander traject wat gaat lopen naast het traject van de buik en de darmen. Wat een gedoe. Wanneer ben ik er nu eindelijk vanaf.

Intussen verstop ik mij feitelijk achter de ballon en mijn nieuwe club. Zaken die ik vanachter mijn computer kan regelen. Zaken waar ik invloed op heb. Zaken die ik kan regelen of ik nu op de bank lig of achter mijn tafel zit. Gewoon veilig thuis. Verstoppen is soms fijn. Er komen ook werkelijk goede dingen uit voort. Dan vergeet ik even de rest. Is dat goed? Dat weet ik niet. Mij zelf opsluiten in een klooster kan altijd nog. Ik doe elke dag een boodschap en gisteren heb ik bij een vriend gegeten en dat was super gezellig. Vandaag is mijn buik dan weer wat minder gezellig.

Wie het weet mag het zeggen. Toch ben ik ook blij. Gisteren kreeg ik een lieve mail. Er is in elk geval één sponsor gevonden voor de nieuwe vereniging. Wat dat aan gaat dus een beetje meer lucht.

Ballon nummer 54 reist met een kracht van 4 a 5 op de schaal van Beaufort richting het zuidwesten. Opzoek naar een mooi verhaal.

22 februari 2013

Ballon nummer 53, opzoek naar een sponsor



De getallen draaien momenteel voor mijn ogen. Het is flink passen, puzzelen, meten en zweten om te kijken of het financieel allemaal gaat lukken voor de opening van Dutch Magical Society op 8 maart a.s.

Al die creatieve en leuke ideeën in mijn hoofd zijn echt niet allemaal zo extreem duur. Sterker nog, het grootste gedeelte is zelfs helemaal gratis. Een samenwerking die mijns inziens zo hoort te gaan in het leven. Het delen van expertise. Zichtbaar enthousiast en betrokken een steentje bij willen dragen aan de opbouw van deze prachtige vereniging.

Het afhuren van het theater kost ons bijvoorbeeld al helemaal niets. De eigenaar wil alleen wel graag dat onze gasten in de pauze een drankje bij hem komen bestellen. Vind ik ook meer dan logisch. Alle artiesten komen vrijwillig optreden omdat ze deze vereniging willen steunen en de opening met ons mee willen vieren. Daar ben ik natuurlijk ook waanzinnig dankbaar voor.

Toch komt er bij het opzetten van een nieuwe vereniging heel wat kijken op financieel gebied. Ook al heeft de notaris ons een flinke korting gegeven, het opstellen van een acte kost alsnog veel geld. Het realiseren van een website is tijdrovend en die tijd zal betaald moeten worden. Maar ook de webdesigner heeft ons al een prachtig voorstel gedaan. Ik zou graag alle artiesten na afloop graag een mooi boeket bloemen willen geven. De bloemist heeft ook flink gesponsord maar alsnog kost het geld. Ik vind niet dat de artiesten zelf hun drankje moeten betalen. Die krijgen dus consumptiebonnen die uiteindelijk toch ook betaald moeten worden.

Zo’n feest kun en wil je niet halfbakken organiseren. Het moet een avond worden om nooit meer te vergeten. 

We vragen geen entree voor die avond maar zullen op een ludieke manier rond gaan met een “opstartpot” in de hoop uit de opstartkosten te komen.

Ik zet vandaag de ballon in om opzoek te gaan naar sponsors. Desgewenst worden de sponsors genoemd in de persberichten en krijgen zij een mooie plaats vooraan gedurende de opening. Als het een bedrijf is, kunnen de contactgegevens worden vermeld op onze website.

Ons sponsoren kan op gironummer 7724057 t.n.v. Dutch Magical Society te Hoofddorp

De wind is matig met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort en waait uit het noordoosten. Richting Wassenaar zou dus zomaar kunnen. Wellicht dat hij daar in een grote tuin gevonden wordt door een klein prinsesje die vervolgens met het kaartje naar haar vader loopt om hem te vragen wat er op staat. Deze vader vindt de ballon vast een bijzonder project en holt richting de computer om eens op de blog te kijken. Daar leest hij dan dit stukje. Zonder aarzelen start hij internetbankieren en denkt; “Ach, geld speelt geen rol voor een heer van stand”.   

21 februari 2013

Ballon nummer 52, jonge kat in huis = veel stuk


Toen ik vandaag thuis kwam na mijn paar uurtjes werken, vond ik overal snippertjes in huis. Taran had mijn stapeltje rekeningen gevonden en was het (wellicht net als ik) niet eens met de bedragen die daar op stonden. Er was werkelijk niets meer van over. Ik heb geprobeerd alles weer in elkaar te puzzelen maar ik mis hele stukken. Ik neem aan dat deze stukken gewoon zijn opgegeten. Ik zal nu maar wachten op een betalingsherinnering en het geld dan direct overmaken.

Boven op de logeerkamer had deze kleine kat ook nog een leuk beeldje van een elfje ontdekt. Vanochtend had dit beeldje nog vleugels maar van vliegen komt inmiddels niets meer. Beeldje en vleugels waren mijlen ver van elkaar verwijderd.

Er staat een flinke wind met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort en hij komt uit het noordoosten.

20 februari 2013

Ballon nummer 51, computers repareren en luiers verschonen


De computer van mijn vriendin Myrte wilde niet meer opstarten. We zagen de bui al hangen. Als leerkracht, kom ik qua salaris nog net niet aan de Balkenende norm en Myrte studeert gewoon nog.

Een nieuwe computer aanschaffen is dan nog eigenlijk niet eens het ergste. Daarnaast is er natuurlijk de stress dat al haar studiewerk wellicht verloren zou zijn gegaan. Wat te doen?

Ik houd zoveel van al die verschillende mensen om mij heen. Mensen met verschillende interesses, verschillende hobby's, uit verschillende vakgebieden, met verschillende achtergronden en uit verschillende culturen. Het mooie daarvan is dat je expertise kunt delen, kennis en ervaringen kunt uitwisselen en elkaar dus zeer goed kunt helpen. Dat is nu het mooiste van allemaal anders zijn.

Computers en ik zullen nooit vrienden worden. Mijn expertise ligt in elk geval niet op dat vlak. Gelukkig was mijn goede vriend Mickael zo vriendelijk om vandaag naar de computer van Myrte te komen kijken. Hij kwam samen met zijn twee kinderen.

Tussen het losschroeven van de harddisk en de videokaart door, werd er liefdevol drinken uitgedeeld en ook nog een luier verschoond. Her en der werd er even corrigerend opgetreden en vervolgens heeft hij struikelend over het speelgoed kabeltjes aangesloten en de boel uitgeprobeerd. Dan heeft hij ook nog een lunch bereid voor de twee schatjes waarvan er één inmiddels een enorme bokkenpruik had opgezet en duidelijk al aan het puberen was geslagen.

Kortom, petje af....!!
Mickael zal onder deze ballon ook nog zijn eigen verhaal vertellen.

Met een zwakke wind uit west noordwest reist deze ballon een nieuw verhaal tegemoet.       

19 februari 2013

Ballon nummer 1 is gevonden en vond ook een prachtig verhaal

Beste Dennis,


We hebben je ballon +kaartje gevonden in onze voortuin,  zo'n 2 weken geleden. Heb nu een momentje om je een mail te sturen!


Het kan best zijn dat ie er al even lag. Op t kaartje staat opgelaten op 1 januari. 
Onze voortuin ligt aan de H.A. Lorentzweg in Bussum. Dit is een jaren 30 buurt tegenover sportvelden. Aan de andere kant van die sportvelden ligt het bekende theater het Spant.


Wij zijn een gezin zoals vele in Nederland: Jeroen, 41 jaar, Mirjam 40 jaar en zonen Zavier van 5 en Seger van 3. Jeroen werkt in een internationale functie bij een advocatenkantoor en ik parttime als marketeer. Kinderen gaan naar school en crèche en we hebben opvang van oma's en opa's. Waar wij gelukkig van worden zijn de kleine dingen: met elkaar het bos in, in de plassen stampen, sneeuwpop maken of iets anders ondernemen. Genieten van lekker glas wijn met vrienden. Mooie film kijken. Kinderen hebben weinig nodig om gelukkig te zijn, behalve echte aandacht.  

Waar wij ons zorgen over maken is misschien cliché  de toekomst van de kinderen.  Zullen zij nog kunnen studeren? Is er nog goed onderwijs dat te betalen is? Hoe gaat onze eigen toekomst eruit zien? We leven in een onzekere tijd. Des te meer reden om te genieten van wat er nu is!


Succes nog met je leuke en inspirerende project, ga ermee door!
Hartelijke groet,
Mirjam

Lieve Mirjam, Bedankt voor je verhaal en ik ben echt super blij dat jullie mijn eerste ballon hebben gevonden. Goed onderwijs is van groot belang. Ik ben het als leerkracht ook helemaal met je eens. En goed onderwijs moet ook voor iedereen te volgen zijn.

Vandaag is ballon nummer 50 op reis gegaan en er volgen er dus nog 315. Nogmaals hartelijk dank voor je leuke reactie. 

Ballon nummer 50, één gevonden in Den Haag


Mijn hart maakte een klein sprongetje toen ik mijn Ik heb haar de volgende e-mail teruggestuurd.
mailbox opende gisteren.

Het volgende bericht kreeg ik te lezen.

de dallon van jou
Beste Dennis mijn naam is Emilie
ik heb zondag 17 februwari jou ballon gevondeHij lag op de torbekkenlaan in den haag


Ik heb haar het volgende teruggeschreven. 

Beste Emilie,

Wat leuk dat je mij dit laat weten. Welke datum staat er op het kaartje? Wil je misschien ook nog iest vertellen over jezelf? Wat je doet, wat je bezighoudt of waar je gelukkig van wordt? Dat is eigenlijk het doel van de Ballon. 

Ik hoop dat je nog een verhaal met mij wil delen.
Groetjes van Dennis

Natuurlijk vind ik het wel weer erg leuk dat er toch weer een ballon is teruggevonden. De teller staat nu op vier.

Met een zwakke wind uit het westen is ballon nummer 50 ook weer opzoek naar een vinder en een bijzonder verhaal.



17 februari 2013

Ballon nummer 48, wat je van ver haalt........




Mijn naam is Koekie. Wat van ver komt is altijd lekkerder. Daarom heb ik mijn man uit Friesland ontvoerd naar de Randstad. Beetje jammer is wel dat stadsmensen graag naar het platteland willen en omgekeerd. 

Ik ben een dierenvriend in hart en nieren en die gekke Fries helaas niet. We hebben wel Maincoons waar we ieder jaar een nestje van hopen te krijgen. Het huis is te klein voor paarden, schapen en varkens want anders had ik die ook nog graag gehad.

Dennis de Wizzard wilde graag een kitten en heeft ons via zijn dierenarts gevonden. Toen hij en zijn vriendin kwamen kijken waren ze direct verkocht. Wij zijn vandaag op bezoek geweest om naar Taran te kijken en wat blijkt, hebben ze kippen, een uil, salamanders en katten. Precies in mijn straatje.

Met Taran gaat het fantastisch en we zijn bij dat hij zo’n goed huis heeft gevonden. Hij is gegroeid als kool.

We laten deze ballon mede op omdat we vinden dat mensen niet moeten vergeten dat er geen mensen zijn zonder dieren maar andersom floreert de wereld.

Met vriendelijke groet van Johan en Koekie


De wind is zwak en waait uit het oosten. Recht omhoog ging de ballon voor zeker een minuut of tien. Daarna werd hij toch door de wind gegrepen en vertrok hij richting de kust. 


16 februari 2013

Ballon nummer 47, super vriend



Een ballon oplaten, dat is leuk natuurlijk. Maar er hoort een stukje tekst bij. 

Wat houdt mij bezig, waar maak ik mij druk om of waar word ik blij van. 

Vandaag zijn we weer druk bezig met de Dutch Magical Society, het ontwerp van de site, de bankzaken, de grote openingsshow. 

Vorig jaar had ik nooit gedacht dat ik eens penningmeester en vicevoorzitter zou worden van een vereniging. Dat het uiteindelijk nu allemaal toch is gebeurd is super leuk.  En dan ook nog eens samen met mijn beste vriend.

Ook ik maak me natuurlijk wel eens druk maar dat zijn dingen waar je niet te lang bij stil moet blijven staan.
Liever kijk ik naar waar ik blij van word. Een bezigheid waar ik altijd blij van word is lekker muziek maken. Lekker met mijn bandje. Heerlijk even gedachte verzetten. Gezellig met mijn vrienden of vriendin zijn is ook altijd fijn. Of soms even helemaal niks doen. Eigenlijk ben ik wel gelukkig.

\Groetjes van Kaj. 

Succes ballon. Opzoek naar een mooi verhaal. Volgens Dennis ging hij richting Zwolle. Nou, dat zal dan wel. 

15 februari 2013

De ballon. Nummer 46, een nieuwe weg


Gisteren ben ik helemaal gestart met mijn nieuwe dieet. Ik mag bijna niets meer maar de pijn is al wel merkbaar minder. Volgende week mag ik gelukkig ook weer twee keer twee uur naar mijn klas. Ik denk niet dat iemand werkelijk kan begrijpen hoe fijn dat is. Ik heb mijn klas en mijn collega's enorm gemist. Ik heb gemist wat ik normaal gewoon allemaal wel kon doen. Mijn buik is aan het slinken en ik begin mijzelf weer te herkennen. Ik voel mij blij en gelukkig.

Ik kan niet stilzitten en heb zoals eerder gezegd ook dingen gezocht die ik vanuit huis kon gaan doen. De computer kun je hierbij ook echt niet wegdenken. Dat is je grip op de wereld dat is de deur waar je niet uit hoeft en waardoor je toch ver komt.

De ballon is hier een goed voorbeeld van maar natuurlijk ook de nieuwe vereniging Dutch Magical Society.
Een nieuwe weg en ik ben enorm trots. Niet alleen op mijzelf maar ook op mijn bestuur. Hieronder staat de officiële uitnodiging voor onze opening.


                                                                  Uitnodiging
feestelijke opening op 8 maart 2013

Per 22 januari 2013 is onze vereniging Dutch Magical Society een feit. Om deze unieke vereniging officieel leven in te blazen, zullen wij op vrijdag avond 8 maart a.s. een bijzondere voorstelling organiseren. Verschillende top artiesten zullen u op het puntje van uw stoel laten zitten gedurende deze feestelijke avond. Zelfs voorafgaand aan de voorstelling en in pauze kunt u rekenen op magisch entertainment. Het is leuk als u zich deze avond gewoon laat verrassen maar voor de ongeduldige onder u zullen wij de spreekwoordelijke sluier op een kier zetten.
Dit zijn de artiesten die u in elk geval deze avond kunt verwachten:

Niek Takens - Rene Kok - Ger Copper - Michel van Grinsven - Rube van Tienen - Arjan van Vembde -  Jasper Oberon - Ray Graham - Beatboxer Kariem - Nick de Jong - Tony Wilson - Mike Walther - Little Boogie Boy

Presentator van de avond is niemand minder dan Sam de Greef (alias: De Stem) 
Kortom, het belooft nu al een zeer bijzondere avond te worden (en dan wachten we zelfs nog op toezegging van een aantal andere top artiesten.)

Deze officiële opening wordt gehouden in het Wapen van Assendelft. De inloop is vanaf 19:15 uur en de show zal om 20:00 uur van start gaan. Omdat we geen entreeprijs vragen, is aanmelden aan te raden. Vol is namelijk vol. Aanmelden kan via dutchmagicalsociety@gmail.com of via een telefoontje naar Dennis 06-55377177

Wij hopen u op 8 maart te mogen begroeten tijdens ons openingsfeest.
Namens het gehele bestuur,
Vriendelijke groeten en graag tot snel

Dennis Renardel de Lavalette (Voorzitter van Dutch Magical Society)
U vindt het Wapen van Assendelft aan de Dorpstraat 533 – 1566 BL te Assendelft. Komt u met de auto vanaf de A7 of de A10, dan rijdt u de A8 af. Aan het einde slaat u linksaf richting de rotonde. Deze neemt u 1 kwart waarna u rechtsaf slaat bij de stoplichten. Na 50 meter ziet u de locatie aan uw linkerkant.


Natuurlijk is hier heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan. Een kleine greep aan foto's van een bestuursvergadering.





De wind is zwak en waait uit het zuidwesten. Dit is vrij gunstig. Groningen, de ballon komt er aan. Ik wens de vinder een super samenwerking met net zulke fijne mensen als ik inmiddels om mij heen heb kunnen verzamelen. Ik hoop op een prachtig verhaal.

Opgeven voor onze opening kan maar wees er snel bij want het loopt al aardig vol.

14 februari 2013

Ballon nummer 45, glibberige valentijn


Er zat een dikke laag ijs op de schuine ramen in de slaapkamer en zelfs de houten voorkant van het legnest was met een laag ijs bedekt. De achtertuin leek wel een schaatsbaan. Een mooi gezicht is wel met al die ijspegels aan het kippenhok.

Ik kreeg zelfs een onverwacht valentijnscadeautje. Ondanks de kou heeft één van mijn kippen toch vandaag het eerste ei van dit jaar gelegd. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Eieren mag ik in elk geval gewoon eten.



Taran wil zijn ei niet gekookt of gebakken maar het liefst rollend.

De wind waait uit het zuiden en is zwak met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort.

Ballon nummer 45 is opzoek naar een warm verhaal. Naar inzicht, herkenning en lach op je gezicht. Wat houdt de vinder bezig, waar wordt de vinder gelukkig van.



13 februari 2013

Ballon nummer 44, meer niet dan wel


Een vriend van mij zou vandaag de ballon komen oplaten. Zijn hond is echter heel erg ziek geworden en hij moest zelfs met hem naar de spoedkliniek in Utrecht. Dan heb je wel even wat anders aan je hoofd. Ik wens hem veel sterkte en hoop dat het allemaal goed komt. Een ballon oplaten kan nog het hele jaar.

Dan krijgen jullie nog maar even een stukje van mij voor je kiezen. Al moet ik wel even kijken of daar geen lactose inzit. Het bezoek aan de diëtiste was in elk geval erg leerzaam.

Een prikkelbaar darmsyndroom en een lactose intolerantie werken elkaar nogal tegen qua wat goed voor het één is en wat goed voor het ander. Ik mag geen citrusvruchten, geen peulvruchten, geen komkommer, paprika of koolsoorten, geen frisdranken en geen bier, geen prei, uien, knoflook, specerijen en pepers, geen melkproducten zoals boter kaas of yoghurt en zelfs brood kan al schade aanrichten. Lactose zit in bijna alles. Ontbijtkoek, koekjes en bewerkte vleeswaren zoals leverworst.

Ik heb een dieet gekregen met daarin producten die ik wel mag eten. Volkorenbrood op waterbasis heb ik al gevonden.

Er staat een zwakke wind met windkracht 2 en hij waait voornamelijk uit het zuiden. Friesland, de ballon komt er aan.

12 februari 2013

Ballon nummer 43, weggegooid geld


Regelmatig ga ik met een boodschappentas vol medicijnen weg bij de apotheek. Zo kreeg ik een paar weken geleden, drie dozen vol met poedertjes die ik nu, na verder onderzoek, niet meer mag innemen. Ik blijk er namelijk niet goed tegen te kunnen en een ander poedertje werkt beter in mijn geval. Hier kreeg ik overigens in eerste instantie ook weer drie dozen van mee. Ik heb zelf moeten zeggen dat ik liever eerst één doosje wilde proberen en daarna met een herhaal recept wel zou terugkomen als het allemaal blijkt te werken.

Ik wilde de medicijnen die ik dus niet meer mag gebruiken vandaag terug brengen naar de apotheek. Zij namen de medicijnen echter niet terug. Zelfs de ongeopende dozen kunnen ze niet aannemen. Ik zou er namelijk wel wat raars ingespoten kunnen hebben. De vraag is ook of ik ze wel goed heb bewaard. Dus niet te warm en niet te koud of vochtig in de kelder of badkuip.  Deze medicijnen mag ik overigens ook niet zelf in de vuilnisbak gooien maar het wordt speciaal vernietigd.

Al zou ik ze wel zelf weg mogen gooien kan ik het nog niet over mijn hart verkrijgen. Het zijn absoluut gewoon nieuwe medicijnen en ze werken vast wel goed bij een ander. Er is ook helemaal niets mee gebeurd. Maak er een ander dan gelukkig mee of stuur het in elk geval dan nog naar ontwikkelingslanden.

Jaren heb ik mijn verzekering helemaal niets gekost. Ik heb alleen maar geld betaald. Afgelopen periode is dat natuurlijk wel even anders maar daar voel ik mij niet schuldig om. Daar heb ik gewoon al die tijd mijn verzekering voor betaald. Straks hoop ik het weer heel lang niet meer nodig te hebben.

Wat ik wel verschrikkelijk vind is dat ik mijn verzekering aanspreek omdat ik ben ziek geworden en dat een gedeelte van dat geld nu zomaar wordt weggegooid.

Wat een rare wereld.

De wind is zwak en waait uit het noordoosten met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort. Volgens mij gaat hij richting het zuinige Zeeland. Ze hebben daar een spreekwoord: 'ie is zo dinne as pit witterDat betekent zoiets als: Hij is zuinig.

Ik hoop dat de vinder van mijn ballon in elk geval niet zuinig zal zijn bij het delen van een mooi verhaal.

11 februari 2013

Ballon nummer 42, gewonnen



Vandaag had ik een gesprekje met de internist. Dat was overigens voor de laatste keer dat ik haar sprak omdat ik voor een aantal zaken naar een gespecialiseerde internist moet. Dit was een super fijne dokter en ze heeft ook heel wat zaken helder gekregen d.m.v. onderzoeken en testen.

één van die onderzoeken was het lactose intolerantie onderzoek. Dit gebeurt in het ziekenhuis. Eerst moet je drie dagen op dieet. Je mag alleen witte rijst met kip en witbrood met mager vleeswaren eten. Op de dag van het onderzoek krijg je dan een drankje te drinken. Als je gestart bent met het drinken dan moet je elk half uur in een apparaat blazen. Het apparaat heeft een kwartier nodig om te kalibreren. Zo kan het ziekenhuis dus twee mensen tegelijk onderzoeken. Ik was er die ochtend met een meisje en omdat het blazen steeds in dezelfde kamer gebeurt (daar ook onze formulieren lagen) kon ik alles vergelijken. Onze basis waarde was 8. Na een half uur en opnieuw blazen zat het meisje op 16 en ik op 17. Dit zei mij op dat moment overigens helemaal niets. Weer een half uur later zat het meisje op 17 en ik op 131.

Ik vroeg de verpleegster of ik mij zorgen moest maken. Ze mocht geen uitslagen geven maar wees mij wel heel vriendelijk de deur naar de wc. Zowel het meisje als ik hebben die wc wel heel vaak gezien gedurende het daarop volgende uur. De bril bleef in elk geval aangenaam warm.

Aan het eind van de ochtend stond het meisje achter. 18 tegen 289. Ik had ruim gewonnen. Wat ik had gewonnen wist ik nog niet maar dat heb ik vandaag gehoord.

Die waarde van 8 in het begin is prima. Daarna een waarde van 17 is ook nog goed. Maximaal mag het ongeveer 40 (ietsjes, dingetjes, weet ik veel) verschillen. 289 is echter echt heel erg hoog. Waarschijnlijk heb ik al last van het kleinste spoortje lactose in iets wat ik eet. Daar ga ik woensdag dus met de diëtiste mee aan de slag. Voor nu heb ik de roomboter al aan de kant gezet en daar een plantaardige boter voor gekocht. Dat valt nog wel mee. De plantaardige koffie melk in mijn koffie is werkelijk smerig. En ik drink maar één kopje per dag waar ik normaal zo van geniet. Ach ja, koffie is toch ook niet goed voor mijn prikkelbare darm syndroom.

Een krachtige wind vandaag en een gevoelstemperatuur van -10. Kracht 6 tot 7 op de schaal van Bft. (dat schrijf ik omdat een vriend van mij het overdreven vond dat ik steeds Beaufort opschreef.) Dat vult overigens wel de pagina.



Ik heb deze ballon iets minder vol opgeblazen met helium in de hoop dat hij binnen ons land blijft.
Nummer 42 is opzoek naar een fijn en vrolijk verhaal. Opzoek naar inzicht en inspiratie. Opzoek naar herkenning en erkenning. Lieve vinder stuur ons je verhaal.         

10 februari 2013

Ballon nummer 41, nat of net niet


Het waait bijna niet. De wind is zwak met windkracht 2. Deze ballon werd direct over het huis naar de voorkant geblazen. Helaas toch weer richting de kust.

Ik hoop dat door de zachte wind, deze ballon toch een beetje in de buurt blijft hangen. Al is een verhaal van een zeemeermin natuurlijk ook nooit mis.

Zelf had ik niet zo'n topdag vandaag. Al bekijk ik steeds heel goed wat ik eet, is er wellicht toch iets verkeerds naar binnen geslopen. Ik ben blij dat ik woensdag naar een diëtiste mag. Het is wel steeds flink puzzelen, uitzoeken en afwachten wat de reactie op het eten zal zijn.

Voor nu dus jammer genoeg een dag op de bank en alleen even naar buiten om ballon nummer 41 een goede reis te wensen.   

9 februari 2013

Ballon nummer 40, met of zonder bagage




Des te meer bagage je hebt, hoe zwaarder het wordt om deze los te laten. Volgens mij mag deze zin zo op een tegeltje.

Ballon nummer 40 had enkel wat sneeuw als bagage. Wel een flinke laag in heel korte tijd. Hierdoor steeg de ballon bijna tergend langzaam op. Ik ben er bijna zeker van dat deze ballon niet zo heel ver zal komen met zo’n enorme last op de denkbeeldige schouders. Een prachtig gezicht was het opstijgen overigens wel.

Van mijn schouders is juist een last gevallen. Het ontwerpen van onze website voor Dutch Magical Society ligt in goede handen en alle bestuursleden zijn het over de invulling eens. De show van 8 maart is goed gevuld met zeer bijzondere acts waar elke bezoeker nog lang over zal napraten. De samenwerking tussen de bestuursleden verloopt werkelijk super. Iedereen voelt en vult elkaar goed aan.

Mijn buik begint te slinken en woensdag heb ik een afspraak met een diëtiste. Als alles goed gaat dan hoop ik snel weer voor mijn klas te staan.

Ballon nummer 40 is opzoek naar een mooi verhaal. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort.  

8 februari 2013

ballon nummer 39, opkomen voor waar je voor staat.



Volop zon vandaag en een paar tellen later begon het ineens te sneeuwen. Er kwamen donkere wolken en er was zelfs even onweer. Even was het heel donker en een half uur later was de lucht weer helder blauw. Zelfs onze kippen waren van slag. Ze wisten niet goed of ze nu weer op stok moesten of dat ze nu in de ren konden blijven.

Ik heb eigenlijk geen verhaal. Althans geen bijzonder verhaal. De ballon is opgelaten door een vriendin van mij en vanaf vandaag ook de maker van de website voor Dutch Magical Society. Ze heeft vandaag nog geen verhaal gedeeld maar dat komt vast wel goed. 

Hoe dan ook is het een kunstenaar. Ze kwam vandaag met de sneeuw achter zich aan. Hier was het dus toen nog zonnig.
Toen ze hier was hebben Rene Kok en ik onze wensen kenbaar gemaakt voor de website. Geld is er in het begin van een nieuwe vereniging natuurlijk helemaal niet. Ik wil dan ook net als iedereen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. 

Natuurlijk weet ik ook wel dat kwaliteit betaald zal moeten worden. Alle waarde naar zijn geld.
Dit is vaak echt wel erg lastig voor iemand zoals ik die eigenlijk het liefst ruilt of in elk geval expertise wil delen zonder winst belang.

Kwaliteit leveren kost flink wat tijd. Tijd kost geld en zeker als je er van moet leven. Dan heeft deze topper mij toch nog enorm gematst. Ik weet zeker dat er een website komt die zich onderscheidt van alle anderen. Dat is juist waar we ook naar opzoek zijn.

Lieve Ingrid bedankt.

De wind waait vanuit het noordwesten met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort. Ik denk zelf dat deze ballon reist richting Enschede. Ik hoop dat de vinder een mooi verhaal wil delen en ik wens hem of haar een prachtige samenwerking waarin niemand zichzelf verliest. Misschien vindt hij ook wel een sponsor voor alle plannen. Hopen mag. 

7 februari 2013

Ballon nummer 38, rust, wat is dat




Ballon nummer 38 is vertrokken richting het zuidoosten. Er staat flinke wind met een kracht van 6 op de schaal van Beaufort. Wederom is dit gunstig. Hij gaat richting Enschede of misschien wel weer richting Limburg. Ik ben zo benieuwd over welke plaatsen de ballon gaat en of mensen hem vanaf de grond ook kunnen zien. Het wordt wat mij betreft nu toch ook echt wel eens tijd voor een mooi verhaal van een vinder. Dus ik wens ballon nummer 38 een goede reis en een pracht verhaal.

Zelf kreeg ik van de week een blaadje uit een scheurkalender. Het volgende stond hierop te lezen:

Ben jij ook zo iemand die altijd bezig is, die zichzelf wijsmaakt dat die bezigheden constant van buitenaf op je afkomen, terwijl je ze in werkelijkheid steeds zelf weer opzoekt? Dan kun je veel mensen om je heen een hand geven. Zolang je maar druk bezig blijft is het geen probleem. Totdat je ziek wordt of overspannen raakt. Ineens val je in een gat waarvoor je feitelijk steeds ben weggerend. Dan pas komt de ontdekking dat je hele identiteit en je gevoel van eigenwaarde gebaseerd is op iets wat je zomaar kan worden afgenomen. Natuurlijk hoef je niet perse uit de bocht te vliegen om jezelf beter te leren kennen. Je kunt ook gewoon zo af en toe eens een dagje helemaal niets doen en vrijmaken voor jezelf.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de tekst iets heb aangepast maar dat mag ik als leerkracht en zeker als er taalkundig dingen zijn die niet kloppen.

Ik geloof zelf niet echt dat de dingen van buitenaf op mij afkomen. Nee, ik weet bijna zeker dat ik altijd alles zelf opzoek. Dat dit soms erg veel is maakt het wel eens lastig. Als ik dan ziek wordt en even gedwongen wordt om op de bank of in bed te liggen dan kom ik mijzelf inderdaad tegen. Ik kan simpelweg niet stilzitten en niets doen. Het lukt mij gewoonweg niet. Mijn hoofd is druk en ik wil nog zoveel meer.

Gelukkig is de ballon uit deze situatie geboren. Dat kan thuis in alle rust achter mijn computer.


3 februari 2013

Ballon nummer 34 loslaten is ook een hele reis



Het lijkt wel storm. Met windkracht 7 op de schaal van Beaufort waait de wind uit west zuidwest. Wellicht reist de ballon over het IJsselmeer zo richting Leeuwarden. Daar woont Thom een vriend van mij die ik helaas al veel te lang niet heb gezien. Ik wil al een hele tijd afspreken maar op de één of andere manier komt het er steeds niet van. De ballon gaat mij nu dus even voor maar ik hoop snel te volgen.

Een vriend van mij “Matthew” woont in Newcastle upon Tyne in Engeland. Toen ik veertien jaar was, heb ik daar een week gelogeerd. In die week moest ik natuurlijk wel van alles hebben gezien. Ze namen mij mee naar Nottingham forest, Edingburgh castle, York Minster en het lake district. Achttien uur heen en  achttien uur terug met de boot, een week lang hele dagen in de auto maar het was een super vakantie en ik ben werkelijk in die week echt overal geweest.

Feitelijk is in Nederland niets echt heel erg ver. Zelfs als je, zoals ik, afhankelijk bent van het openbaar vervoer kun je in Nederland toch vrij gemakkelijk en snel overal komen. In maximaal drie en een half uur reis je van de hoge noorden tot in het zuidelijkste puntje van Limburg. 

Gisteren hebben mijn ouders die reis ondernomen. Zij wonen namelijk in Hulsberg en dat ligt vlak bij Valkenburg. Ze zouden vorige week al zijn geweest maar toen werd mijn moeder ziek. Mijn moeder wilde graag een ballon oplaten. Hieronder staat haar bijzondere en emotionele verhaal.


Verhaal van Inge

Mijn verhaal gaat over loslaten.
Mijn naam is Inge en ik ben de moeder van Dennis.
Vandaag heb ik een ballon opgelaten. Ik hoop dat deze ballon ver zal komen en dat hij twee verhalen zal opleveren, waarvan dit verhaal het eerste is.

Mijn verhaal gaat over kinderen krijgen en groot brengen.
Natuurlijk was het in onze tijd eerst trouwen en daarna aan kinderen denken.
En daar komt dan de eerste baby; het is een jongetje geworden. En wat zijn we daar blij mee. Zijn naam is Dennis. Met deze baby gaat niet alles op rolletjes. Hij huilde en spuugde veel. Wij hebben het ziekenhuis veel met hem moeten bezoeken in verband met enorme maagproblemen. Het zijn heel veel zorgen die je dan gaat meemaken, maar gelukkig is Dennis, toen hij twee jaar was, aan zijn maag geopereerd. Daarna ging alles al heel snel vooruit en was het een vrolijk kereltje geworden. Het baby vet ging er bij Dennis al snel af en hij werd een slank jongetje.

Toen Dennis drie en een half jaar oud was kwam zijn zusje Gabriëlle om de hoek kijken.
Dennis was erg blij met zijn zusje maar na zoveel aandacht te hebben gehad i.v.m. zijn ziek zijn werd hij geregeld jaloers. Maar wat je vaak hebt bij broers en zussen; veel met elkaar spelen, maar ook zo nu en dan ruzie maken.
De kinderen groeiden lekker en alles leek goed te gaan tot we moesten verhuizen i.v.m. het werk van mijn echtgenoot Paul. Dit is nooit zo leuk voor de kinderen, maar Gabriëlle was twee en Dennis bijna zes; dus erg moeilijk was dat toen niet. Een van de andere verhuizingen naar Nieuwegein was voor Gabriëlle erg fijn, want ze heeft daar een leuke tijd gehad. Dennis heeft daar een ramp tijd gehad. Hij is daar erg veel gepest op school.
Dus moeder vaak in de stress en verschillende gesprekken op school.

Daarna weer een verhuizing naar Hoofddorp waar het met Dennis gelukkig een stuk beter ging. 

Ik merk bij het schrijven van deze gebeurtenissen in mijn verhaal dat de tranen nog steeds spontaan komen, maar dat is niet erg, want misschien helpt het schrijven bij het verwerkingsproces.

Natuurlijk gaat elk kind puberen; de een iets meer dan de ander. En op een bepaalde leeftijd gaat Dennis op zichzelf wonen. De eerste tijd komt hij bij ons erg veel eten, maar na een tijdje wordt dat steeds minder. Ik weet natuurlijk best wel dat het normaal is dat kinderen een eigen leven gaan leiden, maar wat is dat moeilijk.
Daarna gaat nummer twee op zichzelf wonen en ook zij gaat al heel snel haar eigen gang.
De eerste tijd wil je ze nog sturen en met raad en daad bij staan, maar al snel merk je dat dit niets meer uithaalt.

Samen met mijn man hebben wij het geregeld over de problemen en verdrietjes van de kinderen. Soms moeten zij het wel kwijt aan ons maar vaak ook niet. Wat je zo graag zou willen is dat het je kinderen goed gaat; zowel met de gezondheid als met problemen in werk of relatie. Gaat het je kinderen goed dan gaat het met de ouders ook goed.
Ik begrijp ook wel dat het voor kinderen erg belangrijk is dat ze hun eigen levenslessen leren. Die lessen hebben wij ook gehad. Ik ben nu twee en zestig jaar en ben daar nog steeds niet klaar mee.
Maar of ik mijn kinderen ooit helemaal los kan laten? Ik hoop het, maar wat is dat verschrikkelijk moeilijk. Ik weet zeker dat er nog heel veel andere moeders zijn die er net zo over denken.

Dit is dus mijn levensles die ik nog moet leren; ik zal er een zware dobber aan hebben.
Succes voor alle andere bezorgde moeders en hartelijke groeten van Inge Renardel de Lavalette.

2 februari 2013

Ballon nummer 33 en de zon staat aan de hemel



Ooh wat is het leven fijn als de zon schijnt. Ik liet net de ballon op en hij bleef een hele tijd zichtbaar in de lucht. Recht omhoog ging hij. De zon schitterde op het kaartje. Ineens werd hij gegrepen door de wind en vertrok richting Aalsmeer, Wilnis, wellicht richting Utrecht en Enschede. Misschien zelfs Duitsland. Ik ben enorm benieuwd. Het voelt goed vandaag. Ik ben zo trots op de ballon, ik ben zo trots op kaartje en ik wordt zelfs blij als ik het kaartje zo hoog in de lucht zie schitteren.

Ik wilde een heel verhaal schrijven over geluk en waar je blij van kunt worden. Toen zag ineens het volgende verhaal van mijn vriendin Manon op Facebook. Ook over geluk en ook zo waar. Hieronder haar verhaal met haar toestemming natuurlijk.

Het zonnetje schijnt, het ijs in de vijver is weg, vanuit het niets een enorme bui met regen, sneeuw en wind. Mijn tuin is een speeltuin voor merels, eksters en koolmeesjes. Fladderend, scherend,vliegend en duikend door elkaar heen. Mijn dikke rooie kat gluurt door spleetjes naar buiten. Te lui om te bewegen maar onschuldig loerend naar al dat lekkers vermoed ik dat er moordlust schuilt achter die blik. De twee andere fadsige heren liggen ergens verspreid door het huis. Mijn dochters ook. Zoals elke zaterdag en zondagochtend geniet ik van liters koffie, de radio, en het leven aan de andere kant van de schuifpui. Ik ben begonnen met mijn boek. Een reis door het verleden, een zoektocht naar woorden om uiteindelijk te beschrijven hoe waardevol alles is geworden wat eerst niet eens werd gezien door mij. Of het ooit afkomt weet ik niet, is ook niet belangrijk. De eerste aanzet is er, net als de eerste schep die ik in de grond zette om de speeltuin te creeren waarvan ik geen idee had dat er zo vol plezier gebruik van gemaakt zou worden. Ik had geen idee dat het realiseren van een droom,mijn droom, niet alleen mij maar zoveel ander leven zou herbergen. Dat iemand anders zijn schouders ophaalt over een merel, en me aankijkt alsof ik niet goed snik ben als ik zo blij ben met een kikkertje, een waterlelie, dat onze sluierstaart de winter overleefd heeft, maakt me niet meer uit. De zon is weer terug en doet mee op deze dag. Ik geniet, hou van het leven, en neem nog een koffie. Rijkdom heeft vele gezichten ;)) 

Wat een mooi verhaal. Dank je wel lieve Manon.


1 februari 2013

Nummer 32 op de valreep


Recht omhoog ging de ballon. Alleen maar recht omhoog tot hij door de wolken uit het zicht verdween.

De wind komt volgens de berichten uit het westen en is toch erg krachtig met een kracht van 6 op de schaal van Beaufort. Wellicht dat de ballon boven de wolken toch nog richting Apeldoorn ging. Ik ben benieuwd.

Op de valreep en zonder verhaal. Morgen weer een dag.