31 januari 2013

Ballon nummer 31 gefeliciteerd



Het is de laatste dag van januari. De eerste maand van het jaar zit er alweer op. Onze koningin is vandaag jarig en de zon schijnt terwijl het regent. Ik heb vandaag  de eerste regenboog van het jaar gezien.

Alle sneeuw is uit de tuin verdwenen. Ik zag zelfs mijn Leverbloem met flinke bladeren boven de grond uit komen.

De Leverbloem komt voor in bossen, op basenrijke, kalk- en stikstofhoudende bodems. Hij is vrij algemeen in Oost-Europa maar echter zeldzaam bij ons. De bloemen sluiten bij regenachtig weer. Dat is grappig omdat ik mij zelf ook het liefst terug trek in mijn veilige huisje als het regent. In de Homeopathie worden de bovengrondse delen van de plant gebruikt tegen chronische bronchitis en leverstuwing. Daar heb ik gelukkig geen last van. Mieren verspreiden de zaden van de Leverbloem.

Wij krijgen straks een koning maar mieren houden hun leven lang een koningin. Ze doen alles voor hun koningin. Ze werken zich een slag in het rond, voeden haar kinderen en slepen velen malen hun eigen lichaamsgewicht, dag in en dag uit, heen en weer. Ik ben gelukkig met onze koningin maar ik ben nog veel gelukkiger dat ik haar kinderen niet hoef op te voeden of steeds heen en weer hoef te lopen met een flinke lading op mijn rug.

Vaak heb ik wel het idee dat de last op de schouders steeds zwaarder wordt maar dat komt vast niet door onze koningin. Ik wens haar voor nu een hele fijne verjaardag en straks, als ze met pensioen gaat, een hele fijne en rustige periode zonder zorgen. Ze heeft er hard genoeg voor gewerkt en ze verdient het.

Als mieren niet meer kunnen werken gaan ze vrijwel direct dood. Daarna worden ze “weggewerkt”. Dit wil feitelijk zeggen dat de lichaampjes zo ver mogelijk van het nest vandaan gebracht worden. Tja, als je niet meer kunt werken ben je van geen belang. Geld lever je niet meer op. Sterker nog, je kost alleen nog maar geld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn in een sociale en hechte samenleving. 

Waar is eigenlijk de zorg voor deze hardwerkende mieren die eindelijk met pensioen kunnen gaan.
Ik geloof dat ik nu door zou kunnen schrijven maar het is wellicht beter dat ik dat niet doe.

Voor nu wens ik de ballon een goede reis en een vinder die zijn schaapjes op het droge heeft. Misschien wil de vinder wel vertellen hoe dat zo gekomen is.          

30 januari 2013

Nummer 30 reist richting Duitsland



De Ballon is al bijna een maand onderweg. Tot nu toe is er slechts van twee ballonnen doorgegeven dat ze zijn gevonden. Het is wel erg fijn om te zien dat er mensen zijn die graag een ballon op komen laten en een verhaal willen delen. Laat mij gerust weten als je ook een ballon op wil laten en een bijzonder verhaal hebt om te delen.

De westelijke wind is vandaag erg gunstig. Hij is matig tot vrij krachtig met een kracht van 5 a 6 op de schaal van Beaufort. Hij vertrok direct en met een flinke vaart richting het oosten (weg van de Noordzee). Als hij deze vaart aanhoudt dan moet Duitsland absoluut haalbaar zijn. Ik wens hem een goede reis en natuurlijk een prachtig verhaal.

Op dit moment is de ballon 4777 keer gelezen. Hij is zelfs sinds gisteren al 2 keer gelezen vanuit Wit-Rusland. Globaal wordt de ballon zo'n 160 keer per dag gelezen.

Op de foto staat de nieuwe helium tank. Als het goed is moet ik hier het hele jaar gebruik van kunnen maken. Gisteren zijn gelukkig ook nieuwe ballonnen binnen gekomen. De ballonnen die ik tot nu toe heb gebruikt voor mijn project komen uit Blackpool in Engeland. Ik was daar afgelopen jaar op het FISM het wereldcongres voor goochelaars.

Ik vind persoonlijk deze ballonnen erg mooi en vooral heel kleurrijk. Ze vallen in elk geval op en dat is precies de bedoeling. Kleurrijke ballonnen opzoek naar kleurrijke verhalen. Ik had er echter nog maar 15 over. Gelukkig heb ik een firma gevonden die ze kon leveren. In elk geval ruim voldoende voor de rest van het jaar.    




29 januari 2013

Ballon nummer 29, uitvliegen



Mijn naam is Tineke en ik ben Conciërge. Ik doe die werk al bijna 12 en een half jaar. Ik heb Dennis gevraagd of ik ook een ballon mocht oplaten. Ik wilde er het volgende verhaal bij vertellen.

Ik ga mijn laatste schooljaar in op deze school Waarom?  Omdat wij een ander huis hebben gekocht en wel in Ulft. Dit hadden wij 34jaar geleden niet gedacht toen wij hier kwamen wonen toen zijn we begonnen in een flatje in de Lutkemeerstraat ,daarna zijn we verhuist naar Norholm en daar hebben we onze dochter Lisette en daarna onze zoon Patrick gekregen,toen zijn we naar Graan voor Visch verhuist en daar hebben we 18 jaar gewoond en vorig jaar zeiden we tegen elkaar als jij (mijn man Alfred dus) 65 jaar word gaan we ons huis verkopen en gaan we naar het oosten. We gaan daar wonen voor de rust mooie omgeving. 

In september hebben we ons huis te koop gezet  en er gebeurde eigenlijk een wonder. Binnen 4 weken was het verkocht. Dat hadden we natuurlijk niet verwacht in deze tijd. Toen moesten we ineens snel opzoek naar vervangende woonruimte.  27 December moeten we er uit zijn. Voor een halfjaar huren was allemaal erg ingewikkeld. 

Ineens kwam mijn zoon met de oplossing. Hij zei; “ nou pap en mam dan komen jullie toch tijdelijk bij ons wonen” Dat is toch zo vreselijk lief  van hem en zijn vriendin. Ze leveren toch een stukje privéruimte / leven in. Nu zitten we dus sinds 15 december  bij onze zoon op zolder.

a.s. donderdag 31 januari krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis in Ulft. Vanaf dan gaan we van donderdag tot en met zondag avond bij onze dochter logeren. Dat doen we gedurende drie weekenden tot  22 februari. Dan komt onze inboedel naar ons nieuwe huis. Dat wordt dus heen en weer peddelen tot aan de zomervakantie. Na de zomervakantie stoppen we allebei met werken. 

Wat een heerlijk vooruitzicht.
Nou, dat is feitelijk wat mij de laatste tijd nog al bezighoudt en wat boffen wij toch maar met zulke kinderen. Kinderen die zomaar besluiten hun vader en moeder in huis te nemen. Hoe dan ook gaan we een geweldige tijd tegemoet.

Bedankt lieve Lisette en Tim en bedankt lieve Patrick en Nadia.
Dikke kus van pap en mam.




Wat een bijzonder verhaal van mijn lieve collega Tineke. Eerst vliegen je kinderen uit na een liefdevolle opvoeding en een warme huisvesting. Dan zijn ineens de rollen omgedraaid en wonen pa en ma bij de kinderen in huis. Ik geloof zelf dat het zo ook hoort te gaan. Dit niet alleen door een verhuizing maar juist in een tijd dat je als ouders verzorging nodig hebt. Hele volksstammen en culturen zijn hier op ingesteld. Zij weten niet beter dan dat het zo hoort. Je ouders zorgen voor jou en jij zorgt voor je ouders als zij hulp nodig hebben. Hier in Nederland ontbreekt het echter aan tijd, geld en ruimte. Belangrijk is het mijns inziens om dan ook elk een eigen voordeur te hebben maar wel gezellig bij elkaar aan te schuiven tijdens de maaltijden. Het kan toch niet zo zijn dat je slechts één keer per week wordt gedoucht omdat er een tekort aan verpleging is in een verzorgingstehuis. Dit is echter een heel ander verhaal.

Voor nu vliegt de ballon uit met een flinke windkracht van 6 op de schaal van Beaufort. Hij waait uit zuid zuidwest en wellicht komt de ballon wel over Ulft. Hoe dan ook is hij nog steeds opzoek naar een bijzonder verhaal.




27 januari 2013

Ballon nummer 27 glipt er net tussendoor



En weg is de sneeuw. De lucht is begint weer blauw te worden. Dikke druppels vallen van het dak en van het kippenhok. De plantjes komen weer tevoorschijn. Er schijnt een kleine strook zon in het kippenhok en maken de kippen direct dankbaar gebruik van om op te warmen en te badderen in het droge zand.

Het waait flink met een kracht van 5 a 6 op de schaal van Beaufort. Momenteel komt de wind uit het zuiden maar dat kan vanavond helemaal omdraaien. Wie weet komt de ballon dus straks wel weer terug gewaaid.
Voor nu was het even spannend. Hij ging net precies tussen de bomen door. Daarna ging hij pas echt de hoogte in.

Eigenlijk zou mijn moeder gisteren of vandaag de ballon oplaten. Ze had al een zeer indrukwekkend verhaal geschreven en ik heb het stiekem ook al mogen lezen. Dat was (moet ik eerlijk bekennen) ook een beetje uit voorzorg. Mijn moeder is net als ik iemand die het hart op de tong heeft. Toen ze mij vroeg of ze een ballon mocht oplaten zag ik bui al hangen. Waar zou het verhaal over gaan? Wat houdt mijn moeder bezig en hoe denkt ze over de dingen? Mijn opgroeien is niet helemaal vanzelf gegaan en al helemaal niet van een leien dakje. Mijn moeder zegt dat ik heel erg op haar lijk qua karakter en ik vind dat absoluut totaal niet. Mijn moeder ziet namelijk altijd hobbels op de weg en ik poets hobbels weg en dender er dwars doorheen. Mijn moeder zegt vaak: “Ik ken je zo goed alsof ik je zelf gemaakt heb”. Persoonlijk kan ik dat zinnetje niet uitstaan en vooral omdat het vaak best een beetje waar.

Dus toen ik 21 werd heb ik ze gevraagd uit huis te gaan. Hier waren ze het toen niet zo mee eens en rechtshalve heb ik toen zelf een ander huis moeten zoeken. Mijn ouders komen nu regelmatig hier bij ons in Hoofddorp logeren. En dit weekend zouden ze dus ook komen. Mijn moeder kreeg echter de griep en lag in bed met koorts. Mijn ouders wonen in Limburg en dan is het niet verstandig om zo’n lange reis te maken als je ziek bent. Volgende week is de herkansing en zal mijn moeder zelf haar ballon oplaten en het bijzondere verhaal met jullie delen.    

26 januari 2013

Ballon 26 bedekt met de mantel der liefde



Ineens is alles weer wit. Mijn tuin is opeens weer bedekt met een glimmende laag sneeuw.  Ik had bedacht en gehoopt dat we verlost zouden zijn van deze ellende.

Ik heb persoonlijk zo'n hekel aan de kou, een hekel aan sneeuw en een hekel aan ijs. Ik heb ook een hekel aan regen en wind. Ik ben absoluut geen wintermens. Ik verlang juist zo enorm naar de zon en het nieuwe groen dat straks weer boven de grond zal komen. Wat een feest als koning winter eindelijk het land weer verlaat. Mijn favoriete datum is dan ook 21 maart. De dag dat de lente begint.

Het is weliswaar heerlijk om op dit soort dagen binnen in huis te zijn met knapperend haardvuur, een mooi glaasje wijn en een goed boek maar nog veel fijner is een zachte zomeravond met kaarsjes en een vuurtje in de tuin na afloop van een barbecue met mijn vriendin en mijn beste vriend. De zon op mijn huid geeft mij energie. Ik ben simpelweg gewoon en absoluut geen wintermens.

Ik zeg gek genoeg zelf wel eens dat de wereld mooi is onder zo’n glimmende laag sneeuw en de ijspegeltjes die aan het kippenhok hangen. Ik bedek dan de winter met de mantel der liefde net zoals koning winter dat doet met zijn sneeuw. Één a twee dagen per jaar sneeuw is feitelijk ruim voldoende voor mij. Voldoende voor een leuke foto en het schudt even wakker en laat weten waarom je zo gelukkig kunt en mag zijn met de zon en de zomer.   

Met sneeuw en kou vertrekt ballon nummer 26 richting het noorden. De wind is matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort en waait uit zuid zuidoost. Ik wens de ballon een goede reis en hoop op een hartverwarmend verhaal.  

25 januari 2013

vastbijten in ballon nummer 25



Nummer 25, ergens je tanden in zetten.

Zeker als je niet lekker in je vel zit moet je vaak even doorbijten. In mijn geval moet ik regelmatig even doorbijten om alles voor elkaar te krijgen wat ik in mijn hoofd al heb bedacht maar wat lichamelijk (of normaliter qua tijd) gewoonweg even niet lukt. 

Doorbijten is dus door de spreekwoordelijke zure appel heen. Vastbijten doe je in iets leuks of positiefs.
Ik kan zelf erg boos en gefrustreerd worden van het doorbijten . Ik wil zo veel en heb zo veel ideeën. Ik ren mijzelf daardoor ook vaak erg snel voorbij. En dan kom je jezelf tegen of loop je jezelf in de weg.

Ik ben geen mens om op de bank te liggen en ook niet als ik ziek ben. Ik moet er uit, ik moet onder de mensen komen en als ik ergens voor ga dan bijt ik mij daar helemaal in vast.

Dat vastbijten heeft onze nieuwe kat Taran inmiddels ook onder de knie. Hij bijt zich echter vast in zaken waarvan ik liever niet heb dat hij dat doet. Zo heeft hij zich vandaag vastgebeten in het kaartje van ballon nummer 25. De tanden staan er in elk geval goed in.


Ik hoop dat de vinder van deze ballon zich net zo goed ergens in zal vastbijten en dat dat goede vruchten af zal werpen. Ik hoop natuurlijk ook op een mooi verhaal.

Met windkracht 3 op de schaal van Beaufort vertrok de ballon richting het westen. Al zou de ballon gevuld met helium ongeveer 5 tot 7 uur in de lucht moeten kunnen blijven, ben ik toch een beetje bang dat hij de afgelopen dagen ergens in zee is geland. 

De kans is groot dat volgende week de lucht een stuk minder koud zal zijn en de wind richting het oosten en zuiden waait. Wellicht worden de ballonnen dan sneller gevonden. 

24 januari 2013

Ballon nummer 24


Ballon nummer 24 is onderweg.

De wind is vandaag zwak en wisselend van richting. Over het algemeen waait hij uit zuidoost met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort.

Misschien gaat deze ballon wel richting Zeeland waar toevallig ook de ouders van mijn buurvrouw en dus de opa en oma van Mandy wonen. Het bijzondere verhaal van mijn buurvrouw is overigens te lezen onder ballon nummer 23.

Helaas zijn er op ballon 6 en 10 na, geen ballonnen meer gevonden of in elk geval is er geen melding van gemaakt. Het weer en de windrichting hebben hier wellicht ook een rol in gespeeld. Mevrouw van Leur heeft de dooi aangekondigd. Ik ben erg benieuwd of dit gunstig zal zijn voor de ballon en zijn reis.


23 januari 2013

Nummer 23 opgelaten door mijn buurvrouw



Nummer 23 in alle rust richting zuiden.

Vandaag laten mijn buurvrouw Liesbeth en haar dochter Mandy samen de ballon op. 

Voordat het echte oplaten / loslaten kon plaatsvinden moest ik van mandy eerst even alle nieuwe leuke spulletjes bekijken. Liesbeth en Mandy waren namelijk eerst even samen gaan shoppen zoals dames dat op een woensdagmiddag horen te doen. Roze slofjes met een bijpassende paarse ketting en een haarbandje met glimmertjes. Mandy is een echte dame in de dop.

De wind komt uit noord noordoost en is zwak met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort. We hebben de ballon zeer lang kunnen volgen. Bijna tergend langzaam klom hij omhoog om vervolgens even traag in zuidelijke richting te vertrekken.

Ze zeggen wel eens, haastige spoed is zelden goed. Wellicht vindt deze ballon een verhaal dat rust geeft. 

22 januari 2013

nummer 22 opgelucht opgelaten



Ballon nummer 12, opgelucht opgelaten.

Wat een opluchting vandaag. Het darmonderzoek was geen pretje maar een mens komt er toch doorheen en de verpleegkundigen zijn lief en zorgzaam. Het infuus aanbrengen vond ik het naarst en ik werd halverwege ook nog eens wakker terwijl ze mijn darmen aan het opblazen waren en dat gevoel is ook niet echt erg gezellig te noemen. Daarna naar de uitslaapkamer en vervolgens naar de internist.
GEEN darmkanker……!! Wat een super uitslag en wat een enorm fijn gevoel. Ik heb PDS. Een prikkelbaar darm syndroom. Kun je makkelijk honderd en tien mee worden. Vanaf nu krijg ik wel een andere specialist om mij te helpen uit de pijnlijke cirkel te komen. Wellicht met medicatie, een dieet en het vermijden van stressituaties. Hoe dan ook een opluchting.

Myrte en ik hadden een rot nacht achter de rug. Ik heb inderdaad de hele avond en nacht op onze “gezellige” wc gezeten en maar een klein beetje kunnen slapen. Gek genoeg had ik energie voor tien toen ik thuiskwam, al voelden mijn darmen aan alsof ik flink had geknokt en heel wat klappen in mijn buik had gehad.

Ik had vandaag ook nog een afspraak met de notaris om mijn nieuwe vereniging leven in te blazen. Dat was een kwestie van een paar handtekeningen en de Dutch Magical Society is een feit. Wauw…!! Super…!! Wat ben ik blij (en het is tevens druk in mijn hoofd) Ik wil weer naar mijn klas, ik wil mijn collega’s graag weer zien, ik wil weer met de trein en de bus kunnen reizen en niet alleen aan huis zijn gebonden. Ik wil in elk geval niet meer zo moe zijn. Dit alles kost helaas toch nog wat tijd. De ballonbuik moet toch echt eerst weg zijn en dan is ook gelijk de pijn weg. Geduld en rust. Dat is lastig voor iemand zoals ik. Maar wat ben ik blij vandaag.

Nummer 22 is opgelucht vertrokken en ging weer richting het zuidwesten met een zwakke wind kracht 2 op de schaal van Beaufort. Dit keer zonder sneeuw en ik wens deze ballon een geweldige reis. Ik wens de vinder opluchting en heel veel geluk. Daarbij wacht ik natuurlijk nog steeds op een bijzonder verhaal.    

21 januari 2013

Nummer 21 is weg. Nu de buik nog.



Ballon nummer 21 is onderweg

Ik ben opzoek naar verhalen van verschillende mensen. Dingen waar mensen zich zorgen om maken, zaken die mensen bezighoudt en verhalen waar mensen vrolijk van worden. Verhalen die wellicht kunnen zorgen voor inzicht, herkenning, erkenning en een lach op het gezicht van de lezer.

Vandaag het ik de ballon toch nog even zelf opgelaten. Morgen ochtend om 09:10 uur word ik namelijk  verwacht in het ziekenhuis en krijg ik een darmonderzoek. Ik heb net een zakje poeder weggewerkt en vanavond neem ik een tweede. Ik begreep uit de gebruiksaanwijzing dat het handig is om mijn toilet voor de avond en nacht maar gezellig te maken met kaarsjes en de verwarming aan. Wellicht met een goed boek onder de arm daar ik daar waarschijnlijk een groot gedeelte van de tijd zal doorbrengen. Van het onderzoek zelf zal ik gelukkig weinig mee maken omdat het onder narcose gebeurt. Na het uitslapen heb ik direct een afspraak met de internist. Een halve dag ziekenhuis zal vast ook wel een verhaal opleveren. Voor nu houdt het mij in elk geval bezig al heb ik wel vertrouwen in een goede afloop.

Ballon nummer 21 is weg, nu mijn dikke buik nog….!!

De wind waait uit oost noordoost en is matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort. Mijn gevoel zegt dat hij richting Den Haag gaat. We zullen zien.  

20 januari 2013

Ballon nummer 20 een barre tocht met overzicht



Twintig januari. Ballon nummer 20 vertrekt met flinke sneeuw richting het zuidwesten. De Wind waait koud uit het noordoosten met een kracht van 3 a 4 op de schaal van Beaufort. Het voelt buiten aan als -15.

Er zijn inmiddels 20 ballonnen opgelaten en dus ook 20 poppetjes, 20 kaartjes, er zijn foto’s gemaakt van het opstijgen en het loslaten. Er zijn helaas nog maar 2 ballonnen teruggevonden. Ik moet misschien toch nog wat meer geduld hebben en wellicht speelt het weer ook een belangrijke rol. Voor deze ballon wordt het ook vast een barre tocht.

In die 20 dagen zijn er al wel heel veel mensen gaan uitkijken naar de ballon. Ik krijg steeds berichtjes van mensen die hopen er één te vinden. Er zijn prachtige verhalen gedeeld door de mensen die de ballon oplaten. Daar zijn ook weer mooie reacties op gekomen. Het jaar is feitelijk nog maar net begonnen en er zijn nog 345 ballonnen te gaan.

Op dit moment is de ballon 3490 keer bekeken. Het bericht van ballon nummer 7 is daarvan het meest aantal keren gelezen. In Amerika is de ballon 209 keer bekeken, 54 keer in Duitsland, 40 keer in België, 20 keer in Engeland, 14 keer in Frankrijk, 12 keer in Canada, 10 keer vanaf de Nederlandse Antillen, 10 keer in Oostenrijk, 4 keer in Taiwan, 1 keer in Zweden en 1 keer vanaf Malta.

Er zijn zelfs nu al heel wat mensen die mij vragen of ze een ballon mogen komen oplaten met een verhaal. Ik ben daar heel erg blij mee. Dan zijn er ook nog de mensen die de ballon willen sponsoren. Helemaal waanzinnig….!! Voor nu blijven we we ook nog vol spanning wachten op de verhalen van de vinders. Ik weet zeker dat De ballon aan het eind van het jaar vast een super mooi boek gaat worden.

De ballon is inmiddels ook te volgen via Twitter @de_ballon Ik hoop dat lezers van de ballon, de ballon ook op Twitter willen volgen en de tweets willen retweeten. Het is ook fijn als de ballon via facebook wordt gedeeld. Vast hartelijk bedankt.

Succes nummer 20. Ik hoop dat je door je vinder wordt meegenomen naar een warm huis en dat daar een warm verhaal op ons wacht.


19 januari 2013

Ballon nummer 19 een bijzondere vriendschap en een leuke samenwerking



Wat voelt het vandaag enorm koud aan. Het is bijna zielig om het gelukspoppetje zonder sjaal en muts te laten vertrekken. Met een matig tot krachtige maar vooral koude oostenwind kracht 4 op de schaal van Beaufort vertrok ballon nummer 19 opzoek naar een mooi verhaal.

Vandaag komen voor het eerst alle bestuursleden bij elkaar van mijn nieuwe goochelvereniging. Het is spannend en leuk dat deze vereniging nu van start kan. En wat een enorm leuke, spontane, creatieve, qua capaciteiten uiteenlopende, vrolijke en kundige ploeg bestuursleden.

De “Dutch Magical Society” wordt een waanzinnige goochel club maar vooral een club waar kleinkunst in zijn grootste vorm centraal zal staan. Samen met mijn beste vriend maar sinds deze week ook de penningmeester van DMS heb ik vandaag de ballon opgelaten.

We wensen de vinder net zo’n bijzondere vriendschap en samenwerking toe.  En hopen natuurlijk ook op een mooi verhaal. 

17 januari 2013

Ballon nummer 17 een nieuw mensje


Deze week zijn de door mij bestelde gelukspoppetjes binnen gekomen en heb ik nu dus voor de rest van het jaar in elk geval voldoende poppetjes om op te laten. Het is zeker de moeite waard om de site www.eenbeetjegeluk.nl eens te bezoeken. Pauline heeft absoluut bijzondere cadeautjes voor iemand die je lief is of voor iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken.

Ik hoop werkelijk dat de poppetjes, die mee reizen met de ballon, allemaal op een mooie plek zullen landen en worden gevonden door mensen die wel wat geluk kunnen gebruiken. Het is natuurlijk ook goed als ze bij mensen terecht komen die al gelukkig zijn. Dan kunnen zij het poppetje natuurlijk gewoon doorgeven.

Vannacht is er in de buurt van Heemskerk een klein meisje geboren. Het is de dochter van het nichtje van mijn vriendin. Even was het spannend of de vader er wel bij kon zijn maar gelukkig kwam alles goed. Kort na de bevalling lag het meisje in haar wiegje te zwaaien met haar handjes in de lucht. Alsof ze wilde zeggen; "Hoera, hier ben ik!" Ik wens haar veel fijne en mooie verhalen in haar leven.


De wind is veranderlijk en zwak met een kracht van 2 tot 3 op de schaal van Beaufort. Hij lijkt voornamelijk uit het oosten te komen. De ballon gaat vandaag wellicht richting Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en misschien zelfs wel verder richting Engeland.



   

16 januari 2013

Nummer 16 een onzeker ballonnetje



Nummer 16 een onzeker ballonnetje.

Vandaag moest ik lang nadenken over dit stukje. Het wordt ook maar een klein stukje. Ik heb even getwijfeld of ik het wel moest schrijven omdat het open is voor iedereen om het te lezen. Maar is dat ook niet wat ik verwacht van een ieder die de ballon vindt en een ieder die een ballon oplaat? 

Misschien is het bij de vaste volgers van de ballon al opgevallen dat er soms in een paar woorden wel eens iets geschreven wordt over wat gezondheidsproblemen bij mij. 

Het feit is dat ik nu al ruim 10 weken rond loop met een dikke ballon als buik. Misschien ben ik daarom wel begonnen met dit project ;). Deze buikballon is alleen wel zeer pijnlijk kan ik uit ervaring vertellen. In deze 10 weken heb ik inmiddels al 15 keer bloed laten prikken en morgen wordt de 16de keer. Erg toepasselijk. Er is er een maagonderzoek geweest, Ik ben twee keer bij de EHBO terechtgekomen, ik ben een nacht opgenomen in het ziekenhuis, er is een echo gemaakt van mijn buik, er zijn röntgenfoto’s gemaakt, Ik heb een botscan gehad, ik heb klysma’s gekregen en slik intussen een heel arsenaal aan pillen en poeders. Acht paracetamol per dag is werkelijk nodig tegen de pijn. Ik word er helemaal achterlijk van. Vooral omdat er nog niet helemaal duidelijk is wat er met mij aan de hand is. De internist is overigens erg vriendelijk en doet werkelijk alles om te achterhalen wat er mis is. Gisteren kreeg ik te horen dat dikke darmkanker niet wordt uitgesloten. Er loopt nu dus een aanvraag voor een darmonderzoek. Wat denk je dan als je terugloopt van het ziekenhuis naar huis? Ik heb alleen maar muziek geluisterd. Heel hard, Mika met het nummer: Blame it on the girls. Overigens gewoon omdat ik het een lekker nummer vind.  

Tja, ik word enorm blij en gelukkig van het samen zijn met mijn vriendin, van het uit eten en naar de film gaan met mijn beste vriend, van mijn familie en goede vrienden, van een nieuwe club die binnenkort van start gaat, natuurlijk van mijn mooie project: de ballon, van onze nieuwe kat en ook van onze “oude” kat, van de vogeltjes in de tuin, van een brandende openhaard en een lekker wijntje en van een wandeling in de sneeuw.

Ik ben ook wel eens verdrietig al bekijk ik meestal alles van de zonnige kant. Pijn put echter enorm uit en Dennis zonder energie is als de ballon zonder helium, kaartje en gelukspoppetje.

Alles komt vast goed. Ballon nummer 16 vindt hopelijk een stralende lach en een prachtig verhaal.      

15 januari 2013

Stijgen tot grote hoogte. Ballon nummer 15 gaat ons voor.



Er ligt een prachtige witte deken over de tuin. Het is enorm koud. Een helium ballon krimpt en heeft moeite met opstijgen door de kou. Ben benieuwd of deze ballon ver zal komen.
Het is een matige wind uit noord noordoost met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort. Het vriest vandaag -5 / -7 en op sommige plaatsen zelfs -10.

Linsey, een vriendin en studiegenoot van Myrte heeft de ballon opgelaten. Wonderlijk snel steeg hij toch nog tot grote hoogte. Wij hopen dat de vinder dit zelf ook mag ondervinden.
Hieronder het verhaal van Linsey.


Een verhaal.
Toen ik voor het eerst hoorde dat ik een verhaal moest opschrijven, had ik eigenlijk weinig tot geen idee waar dat over zou moeten gaan. Over je eigen leven nadenken klinkt toch altijd net iets te egocentrisch misschien. Toch zou ik graag willen delen waar ik over nadenk, in de hoop dat ik ook daarmee iemand anders help.
Waar ik de laatste tijd over nadenk is dat ik soms niet geloof hoe ver ik ben gekomen. Ik heb in een periode gezeten waarin ik niks dan apathie voelde voor het leven, en iedereen daaromheen. En als ik daar nu naar kijk, ben ik eigenlijk alleen blij dat ik dat heb meegemaakt. Ik had nooit gedacht dat ik een gezellig aantal vrienden zou hebben, dat ik naar Japan zou gaan, dat ik naar Canada zou gaan en nu al bijna klaar ben met de universiteit. Er zijn zoveel mensen die depressief zijn, die zich laten vertellen dat ze niks waard zijn en toch zou ik graag willen delen dat je die kracht uit jezelf moet halen. De wereld bestaat uit wrede en ook mooie mensen, maar de enige persoon die ooit bij jou zal zijn ben jij zelf. Vrienden zullen uiteindelijk hun eigen weg gaan, familie overlijdt, en uiteindelijk ben jij de enige die achterblijft. Jij bent de enige consequente factor in jouw leven.
En juist daarom heb ik besloten dat ik degene zou zijn die mezelf gelukkig zou maken. Ik ben ontzettend gelukkig op dit moment, en trek me op aan mijn familie en vrienden, mijn opleiding, mijn werk en uiteraard de dingen die ik met mijn leven wil doen. Anderen zouden nooit zo’ n macht over jou moeten hebben dat jij er ongelukkig van wordt. Maak jezelf gelukkig zou ik zeggen, dat heb ik ook gedaan. Ik zing, ik geniet van het leven, schrijf, en ga zelfs op bezoek bij een goede vriendin in Canada en dat had ik toen ik 14 was nooit gedacht.
Linsey.

14 januari 2013

Nummer 14 vertrekt met lichte sneeuw.



Het is mooi om al die hele kleine vlokjes sneeuw te zien vallen. Ze blijven op de tegels nog net niet liggen maar op de aarde komt al een klein wit laagje. Onze tuin zit vol vogeltjes die zich tegoed doen aan de vetbollen in de boom en de maïskorrels die ik heb laten vallen tijdens het voeren van onze kippen. Twee merels zijn vaste gasten en zijn blij met de appels die ik in de tuin neer leg. Het roodborstje scharrelt graag op de grond zijn kostje bij elkaar. Waarom is er eigenlijk altijd maar één roodborstje en komen de koolmeesjes in een grote groep. De spreeuwen spelen met elkaar en met de pinda’s en de duifjes lijken wel rond te dansen in de tuin. Wat een feest in zo’n klein tuintje ergens in Hoofddorp en wat kan je daar als mens blij van worden als je die vogels zo lekker rond ziet scharrelen.  

Arwen onze wat oudere kat zit voor het raam te mekkeren naar al die “lekkere” vogeltjes en Taran speelt ondertussen met zijn staart. Die heeft de buitenwereld nog helemaal niet in de gaten. Alles hier binnen is fijn, nieuw en veilig. Die maakt zich nog helemaal nergens druk om. Als hij moe is van het spelen komt hij lekker op schoot slapen en als hij honger heeft krijgt hij te eten.

Zelf was ik mij druk aan het maken om de helium. Het tankje van de feestwinkel is nu al leeg. Het tankje koste mij 60 euro en vandaag gaat ballon nummer 14 pas de lucht in. Dat is aan het eind van het jaar dus een erg duur grapje. Gelukkig kon een vriend van mij, mij helpen aan een grote heliumtank voor het gehele jaar. Daar had ik financieel gezien beter eerder achter kunnen komen maar aan de andere kant heb ik al wel twee super leuke reacties gekregen van mensen die ik persoonlijk niet ken. Voor de rest van het jaar ben ik dus gelukkig verzekerd van voldoende helium om dit project verder te kunnen ontwikkelen.     

Mijn lieve vriendin Myrte heeft vandaag de ballon opgelaten. Ze zag wat op tegen het schrijven van een verhaal. Is het nu echt zo’n lastige vraag van mij of is het gewoonweg lastig om je gevoelens op te schrijven en te delen?  

De wind is zuid- zuidoost met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort en de ballon vertrok in deze kou en met lichte sneeuwval richting Beverwijk of Heemskerk. 

13 januari 2013

Ballon nummer 13 een mooi vooruitzicht



Het Klokhuis bestaat 25 jaar. Voor deze speciale gelegenheid is er een televisie marathon geweest met bijzondere fragmenten uit dit waanzinnig, leuke, grappige en vooral leerzame tv-programma. Kinderen mochten een tijdcapsule inleveren met daarin eigen spulletjes maar ook een toekomst voorspelling. Deze capsule zal 10 jaar worden bewaard.

Een meisje van elf jaar oud mocht, voor de capsule werd gesloten, de inhoud nog even aan de televisiekijker laten zien. Ze had het volgende op een briefje geschreven:

Over tien jaar is er geen onderdrukking meer
Er is geen dierenleed
Er wordt er niet meer gescholden
Er zijn er geen oorlogen meer
Ziektes zoals kanker zijn verleden tijd.        


·        Over tien jaar is er weer een jubileumuitzending en zal dit zelfde meisje haar capsule mogen openen. Met heel mijn hart en ziel hoop ik dat haar voorspelling uit zal komen. Met alléén ergens op hopen kom ik echter niet zo ver. Niet schelden is in elk geval al iets wat ik zelf makkelijk kan realiseren en ook kan uitdragen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Het is een prachtige zonnige dag. Er is geen wolkje aan de lucht. Ik vind het fijn als het dit soort weer is. Het is vrij koud en er staat een zwakke wind uit het noordoosten. De ballon vertrekt richting Zeeland opzoek naar een verhaal en misschien zelfs wel een goed voorbeeld.    


12 januari 2013

Nederlands jeugdkampioen toneel goochelen laat ballon nummer 12 op.


De tweede ballon (nummer 10) is gevonden en wat een enthousiast bericht kreeg ik van de vinder. Vandaag heeft mijn goede vriend Rene de ballon opgelaten. Gelukkig wil hij graag zijn verhaal met ons delen.

Zijn ballon is vandaag richting het westen vertrokken. De wind is wisselend qua richting en zwak met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort. Het is dus echt een verrassing waar de ballon terecht zal komen. Het is grappig want Rene en ik zijn een samenwerking aangegaan waarvan het ook nog niet echt duidelijk is welke richting het uit zal gaan.

Rene en ik hopen dat deze ballon ook andere samenwerkingsverbanden teweeg zal brengen.


Ballon nummer 10 is gevonden in Woerden.


Toen ik net mijn mailbox opende kreeg het volgende enthousiaste bericht.

Beste Dennis,

Gister was ik aan het werk en liep ik met een roedel honden mijn dagelijkse route.
Een paar honden liepen naar de waterkant en daar vond ik een kapotte ballon met een kaartje eraan.
Nieuwsgierig als ik was moest ik het natuurlijk oprapen (vanuit het water) en even lezen.
En mijn eerste gedachten waren....Wat leuk om zoiets te vinden en vooral de zin over het gelukspoppetje!
Gewoon..... iemand die je niet kent je toch het beste wenst. Dat is toch gewoon heel erg mooi?!
Ik heb geen moment getwijfeld om je een e-mailtje te sturen.
Ik wens je veel succes met je”onderzoek” en voor jou ook het allerbeste in dit nieuwe jaar!

Deze ballon heb op 11/01/2013 om 11 uur in de ochtend gevonden aan de plas in Woerden en de datum op het kaartje is 10/01/2013.

ps...de ballon ligt in de prullenbak ;)

Vriendelijke groeten,
Angelika

Ik heb haar direct de volgende e-mail teruggestuurd.

Beste Angelika,

Wat super leuk dat je zo enthousiast reageert. Ik vind het zelf natuurlijk ook een leuk project en als je op de blog kijkt, kun je zien dat er al aardig wat mensen zijn die een verhaal met mij delen. Dit zijn tot nu toe helaas alleen nog de verhalen van de mensen die een ballon oplaten. Mag ik zo vrij zijn om een verhaal aan jou te vragen? Iets wat je bezighoudt, Waar je je zorgen om maakt of druk om maakt of juist iets waar je blij en vrolijk van wordt. Een verhaal achter de vinder van de ballon.Misschien heeft het water het kaartje beschadigd. De berichten kun je lezen op deballon.blogspot.nl. Ik hoop dat je een verhaal met mij wil delen.

Vriendelijke groeten van Dennis


Nu dus nog even afwachten. Straks wordt de ballon opgelaten door Rene Kok. Ik ben erg benieuwd naar zijn verhaal.






11 januari 2013

nummer 11 kan iemand dat verzinnen en waarom?



Van Linsey, een goede vriendin en studiegenoot van mijn vriendin, kreeg ik het volgende bericht via facebook.

Dennis, niet om je motivatie weg te nemen voor dit mooie project, maar het verhaal van de twee jongens die de hond aan een boom (hekje) hadden opgehangen was door de vrouw zelf verzonnen...

http://www.nu.nl/algemeen/645040/vrouw-verzint-beroving-en-wurging-hondje.html

Vrouw verzint beroving en wurging hondje

Laatste update:  20 december 2005 21:02info

SPIJKENISSE - De 49-jarige gehandicapte vrouw die in november aangifte deed van beroving door twee jongeren, heeft toegegeven dit verzonnen te hebben. De twee jongens zouden bij de beroving het hondje van de vrouw hebben gewurgd. Uit het politieonderzoek blijkt dat de vrouw zelf verantwoordelijk is voor de dood van het hondje, zo maakte het Openbaar Ministerie bekend.


Wilders
Tweede Kamerlid Wilders loofde samen met een sympathisant 10.000 euro uit voor de gouden tip naar de daders en riep Balkenende op het bedrag te vertienvoudigen. Wilders noemt de valse aangifte nu "diep, diep triest". Maar hij heeft geen spijt van zijn reactie.
"Niemand kon dit bevroeden. Het doel was om de daders snel te pakken." Ook de lokale afdeling van de Dierenbescherming in Voorne-Putten/Goeree Overflakkee loofde indertijd 500 euro voor de gouden tip.



Hoe is het toch mogelijk? Het kan toch niet waar zijn dat iemand dit verhaal verzonnen heeft. Je moet toch wel enorm  gekwetst en ongelukkig zijn om zo iets te verzinnen? Daarnaast vind ik het erg dat ik (gezien de datum van dit stuk) dus zelf al zeven jaar met dit bericht in mijn hoofd heb rondgelopen. Zeven jaar lang heb ik deze dame alle goeds gewenst rond de jaarwisseling en de feestdagen en steeds gehoopt dat ze deze nare ervaring te boven zou komen.

Het gehele stuk is te lezen op internet. Ik heb alleen ook even het stukje over Geert Wilders er bij gedaan omdat ik ondanks de dingen die ik van hem vind en hoe ik over hem denk het toch super vind hoe hij hier op heeft gereageerd. Het geeft ook goed aan hoe verschillende mensen reageren op een situatie zo heftig als deze. Het houdt twee totaal verschillend denkende mensen in elk geval bijzonder goed bezig en dan blijkt het “feitelijk gelukkig maar”niet echt te zijn gebeurd.

Dan zijn er nog de verschillen in het verhaal.  In al die jaren is mijn verhaal in mijn hoofd toch lichtelijk anders geworden dan het verhaal in de krant. De één neemt dingen dus toch anders in zich op dan de ander. In mijn hoofd was de hond opgehangen in een boom en dit blijkt nu een hekje te zijn. Achteraf is dit op zich erg logisch omdat iemand in een rolstoel niet zelf in een boom kan klimmen. Waar de scooters in mijn hoofd vandaan zijn gekomen is mij een raadsel. Misschien heeft dat wel te maken met de hoeveelheid berichten van jongens op scooters die negatief in het nieuws belanden.      

Bedankt Linsey. Je hebt geen verhaal gedeeld maar wel een inzicht gegeven.
Ik hoop dat voor deze dame zo'n bericht verzinnen in de toekomst niet meer nodig zal zijn.

Ballon nummer 11 reist vandaag met een matige west tot noordwesten wind met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort. Hij is opzoek naar een nieuw verhaal, een nieuw inzicht of een lach op je gezicht.


10 januari 2013

Ballon nummer 6: Gevonden!

Wat was ik blij toen ik mijn email opende en een berichtje kreeg van Marion uit Geleen. Haar zoontje heeft ballon nummer 6 in de tuin gevonden. Marion schreef mij het volgende:

Hallo Dennis, 
Vanochtend heb ik al twee keer geprobeerd om een berichtje achter te laten op je blog, maar ik zie ze er niet bij staan.Omdat ik je toch graag wil laten weten dat je ballon van 6 januari is gevonden, probeer ik het nu per mail.Op 8 januari zag mijn zoontje van net 7 de ballon in onze achtertuin liggen, compleet met kaartje en gelukspoppetje.Je ballon is in twee dagen ongeveer 200 kilometer ver gekomen, want we hebben hem gevonden in Limburg, in de plaats Geleen.Ondertussen heb ik je blog gelezen, het ziet er leuk uit. Leuk initiatief! Ik ben nog aan het denken over een verhaal, dat vind ik best lastig, maar ik wilde je alvast laten weten dat je 6de ballon gevonden is. 
Groetjes,
Marion 

Ik ben nu natuurlijk al heel erg blij dat er een ballon gevonden is. En ik ben erg blij dat de vinder ook zo snel heeft gereageerd. 

Jammer genoeg blijkt het moeilijk te zijn om reacties te plaatsten op dit blog. Het blijkt dat je hiervoor een Google account nodig hebt. Als je een reactie wil plaatsen is het handig om je bericht eerst op te slaan. Mocht de reactie niet over komen, dan kun je hem ook naar mij mailen. Dan zorg ik dat het bericht geplaatst wordt.

Voor nu, wens ik iedereen een goede nacht. Marion, heel erg bedankt voor je reactie.

Op naar morgen met ballon nummer 11!

Nummer 10 kennis maken


Ballon nummer 10.

Het is een prachtige dag. Ik heb vandaag de domeinnaam vastgelegd van de nieuwe club. De lucht is blauw en er staat bijna geen wind. Het is zelfs erg zacht voor de tijd van het jaar. Het zou mij niets verbazen als mijn kippen binnen kort al weer eieren gaan leggen. Ik vind het een fijne dag.

Vandaag hebben ook Taran (mijn nieuwe kat) en Willow (mijn kerkuil) kennis gemaakt met elkaar. De uil is ongeveer net zo groot als de kat op dit moment. Het is belangrijk dat de kat ontzag krijgt voor de uil. Dit is in elk geval vandaag al goed gelukt. Willow is voor Taran erg interessant maar wel op een afstand.
De wind is zwak uit west en noordwest met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort. Misschien gaat de ballon wel richting Limburg waar mijn ouders wonen. 

Ik ben benieuwd waar hij terecht zal komen.
Ik hoop dat deze ballon mensen kennis kan laten maken met elkaar.


9 januari 2013

Nummer 9 is onderweg



Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Weer nieuwe ideeën en plannen in mijn hoofd. Als je enthousiast bent over iets kun je ook andere mensen enthousiasmeren. Het plan voor de nieuwe goochelclub wordt nu al door heel wat vrienden gedragen. Ik voel mij blij en gelukkig ook al laat mijn gezondheid momenteel wat te wensen over. 

De negende ballon is vandaag opgelaten door mijn vriendin Marjan. Ze kwam gezellig even op ziekenbezoek en natuurlijk gelijk onze nieuwe kat bekijken. Toen ik haar vroeg of ze de ballon wilde oplaten was ze gelijk enthousiast. Mag ik dan ook een verhaal delen? Absoluut lieve Marjan en zelfs heel graag.

Ondanks de grijze lucht en de motregen konden we de ballon ook vandaag een lange tijd volgen. De wind is zuidwestelijk met een kracht van 3 a 4 op de schaal van Beaufort. Ook vandaag had de ballon weer richting Groningen kunnen vertrekken maat het lot had een ander plan. Hij vertrok vandaag richting Apeldoorn, Deventer, Enschede en verder richting Duitsland. Dat is in elk geval mijn voorspelling. De ballon wordt ook in Duitsland gevolgd. Ik hoop dat jullie hem daar voorbij zien komen.


For the English translation, please click "Meer lezen".

8 januari 2013

Ballon nummer 8


Ger Copper wenst ballon nummer 8 een magische reis. 

Ballon nummer acht is wel iets later vertrokken dan verwacht.  Maar hij is dan ook wel opgelaten door niemand minder dan voormalig wereldkampioen goochelen en goede vriend Ger Copper. Ger zal binnenkort een verhaal met ons delen maar dat is helaas nog niet gelukt doordat hij zijn tekst niet kon uploaden. Als ik het per e-mail heb ontvangen zal ik het onder dit stukje plaatsen.

Ger en ik hebben vandaag wel een prachtige naam bedacht voor onze nieuwe goochelclub. Wat geeft dat een fijn gevoel. Het is super om samen met een vriend vorm te geven aan dromen en ideeën en die dromen dan stapje voor stapje te zien uitkomen. Dat geeft energie, daar word je vrolijk van en wat zal ik straks heerlijk verder dromen.

Ik verheug mij op de samenwerking lieve Ger.

Ballon nummer 8 gaat met een zuidwesten wind met een kracht van 4 op schaal van Beaufort ook richting Groningen. Toevallig is 8 mijn lievelingsgetal. Dan kan het toch haast niet anders dan dat hij goed terecht komt.



Klein verzoek…..
Ik ben enorm blij met de reacties en meningen die ik krijg van mensen op mijn eigen stukjes. Ik vind het fijn dat mensen die een ballon oplaten ook een verhaal willen delen en ook dat daar weer reacties op komen.  Zo duurt het wachten op een gevonden kaartje wat minder lang en geeft dit project toch al stof tot nadenken.  
Zoals ik aan het begin van dit project al schreef zijn alle mensen anders en denken verschillende mensen gelukkig ook anders over dingen. Mensen zijn niet allemaal het zelfde en dat maakt de wereld interessant. Ik wil elke lezer, volger van mijn blog vragen om een eventuele reactie op andere reacties dan ook te schrijven zonder er een waarde of oordeel aan te hangen. Zo hoeft niemand zich te verdedigen en kan iedereen open en eerlijk schrijven wat hem of haar bezighoudt.    

For the English translation, please click "Meer lezen".

7 januari 2013

Nummer 7 richting Groningen



Ballon nummer 7 is vandaag opgelaten door Manon. Assistent dierenarts en een goede vriendin. Ondanks de grijze lucht hebben we de ballon toch nog vrij lang kunnen volgen.

De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort. In een rechte lijn vertrok hij richting Groningen.

In Ter Apel woont een goed vriend van mij die nu vast al in tuin klaar zit om de ballon met pijl en boog naar beneden te halen om zo een kaartje te bemachtigen. Beste René, dit is niet de bedoeling en vast strafbaar. Als je wil mag je hier een ballon komen oplaten. Wellicht kun je dan gelijk een verhaal met ons delen.

For the English translation, please click "Meer Lezen"

6 januari 2013

Ballon nummer 6

Ballon nummer 6 is vertrokken en wat een verschil met gisteren. Dit geldt niet alleen voor het weer. Gisteren was de lucht nog grijs en grauw, vandaag was hij weer helder blauw. Ruim 10 minuten kon ik deze ballon volgen tijdens het opstijgen en steeds weer zag ik de reflectie van de zon op het kaartje. Inmiddels is mijn blog van de ballon meer dan 1000 keer bekeken en dat vind ik geweldig. Ik vond vanmorgen zelfs twee mooie reacties op mijn stukje van 5 januari. Die berichtjes werpen een ander licht op zaken en geven weer stof tot denken. 

De kleine nieuwe kat kent inmiddels geen enkele angst meer voor welke ballon dan ook. Nee voor hem is alles in het leven nieuw en dus nog zeer interessant. Ik ben wel blij dat mensen hun tanden niet zetten in dingen die nieuw voor ze zijn zoals deze kat dat wel doet. Al is het spreekwoordelijke vastbijten in iets niet perse negatief. Ik heb de kat nog geen week en ik heb nu al een nieuwe muis nodig. Daar heeft hij zich wel heel erg in vastgebeten op de momenten dat ik deze berichten schrijf.

De wind komt uit het noordwesten en is matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort. Ik wens ballon nummer zes een goede reis en de vinder veel helder blauwe dagen. 



For the English versoin, please click "Meer lezen".

5 januari 2013

Ballon 5: Een grauwe dag

Hoofddorp is vochtig, grijs en grauw. Dat komt een beetje overeen met hoe ik mij voel vandaag. Ik had gisteren een moeilijk gesprek met zeer goede vrienden die heel anders tegen dingen aankijken dan ik. Dat is op zichzelf natuurlijk niet zo erg maar kan dat wel pijn doen. Gisteren hebben de helft minder mensen de blog bekeken dan eergisteren. Loopt het bezoekers aantal terug omdat er nog geen verhalen zijn gemaild? Als mensen alleen iets lezen over de windrichting en windkracht is dat natuurlijk ook niet echt heel boeiend.
  • Zijn de vorige kaartjes wel gevonden?
  • Moet ik meerdere ballonnen oplaten om grotere kans op succes te hebben?
  • Is het een leuk idee om de mensen die ballonnen oplaten ook een ervaring / verhaal te laten delen?
  • Is het de vinders wel duidelijk wat ik van ze vraag?
  • Moet ik toch eerst zelf een voorbeeld geven van iets wat mij lange tijd echt heeft beziggehouden en nog bezighoudt?
  • Weten de lezers van mijn blog ook dat ze mogen reageren op de stukjes?
  • Hoe geef ik dit project meer bekendheid en zorg ik ervoor dat het gaat leven?
Op advies van een goede vriendin heb ik dus zelf nog niets gedeeld van wat mij nou bezighoudt. Volgens haar zou ik dan teveel mijn eigen stempel op het project drukken en het is juist de bedoeling dat het uit de vinders zelf komt. Toch denk ik bijna zeker te weten dat elk mens andere zaken bezighoudt. Zeker door het gesprek van gisteren is het mij duidelijk dat een ieder, hoe goed je elkaar ook denkt te kennen, compleet anders over dingen kan denken. Een paar jaar geleden las ik een stukje in de krant. Dit stukje houdt mij steeds rond de feestdagen weer bezig. Twee jongens van rond de twintig reden op een scooter over een landweggetje. Ze passeerden een dame in een rolstoel die haar hondje aan het uitlaten was. Ze blokkeerden daarna de weg en duwde de dame in een greppel. Vervolgens hebben ze, voor haar ogen, het hondje opgehangen in een boom. Toen zijn ze weggereden en hebben de dame in de greppel laten liggen.
  • Hoe lang heeft die dame in de greppel gelegen voordat er hulp kwam?
  • Hoe wanhopig en machteloos heeft deze dame zich gevoeld? (volgens mij heb ik in deze vraag al wel een oordeel gegeven. Maar het is dan ook iets wat mij bezighoudt en waar ik natuurlijk ook mijn eigen ideeën over heb.)
  • Wat denkt deze dame als ze ziet wat deze jongens met haar hondje doen zonder dat ze er zelf ook maar iets aan kan doen om het tegen te gaan.
  • Er komt uiteindelijk iemand langs die deze dame gaat helpen. Wat dacht deze persoon toen hij of zij deze dame zo aantrof?
  • De jongens reden op de scooter weg. Hoe voelden zij zich op dat moment?
  • Als ze dan ’s avonds aan tafel zitten om te eten, vertellen zij dan thuis wat ze hebben gedaan die dag?
  • Of als ze ’s nachts misschien wel naast hun vriendin liggen, nemen ze dan gezellig de dag even door?
  • Staan ze de volgende dag op met een prettig gevoel en bedenken ze dan wat ze die dag eens voor leuks zullen gaan doen?
  • Sturen deze jongens rond de feestdagen hun naasten een kerstkaart met daarin de wens: fijne feestdagen en een geweldig Nieuwjaar?
  • Proosten zij om twaalf uur op een nog leuker jaar en waar proost op het zelfde moment die dame op?
  • Hoelang duurt het voordat deze dame geen angst meer voelt bij het horen van een scooter?
  • Hoe vaak denkt zij terug aan deze jongens en hoe vaak denken deze jongens terug aan haar?
Ik heb ballon nummer vijf vandaag zelf opgelaten met de hoop dat zowel de jongens als de dame ooit mijn blog bericht zullen lezen. Dat de dame dan weet dan dat er nog steeds mensen zijn die aan haar denken ook al kent ze die niet. Misschien dat deze jongens,door het lezen van de vragen die mij bezighouden, aan het denken worden gezet en hier iets positiefs mee zullen doen.
Als ik de mooi gekleurde ballon zo door de grijze lucht zie opstijgen bedenk ik mij dat er ook hele fijne dingen zijn die mij bezighouden. Die deel ik een volgende keer. Nog 360 ballonnen te gaan en er worden er vast wel een paar gevonden binnenkort.De wind komt uit het westen en is zwak tot matig met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort.

Click "Meer lezen" for the English translation

4 januari 2013

Ballon nummer 4



Sinds gisteren hebben we een nieuwe kat in huis. Een kleine Maine-coon van 9 weken oud. We hebben hem Taran genoemd. Taran kende het ballonnenproject nog niet. Uiterst interessant allemaal, lintjes, kaartje, poppetjes super leuk om  mee te spelen natuurlijk. Dit spelen duurde tot het moment was aangebroken dat de ballon zelf in beeld kwam. Het vullen met helium maakt al lawaai en zo’n ballon wordt dan ineens wel heel groot. 
Mijn schoonouders zijn vanmorgen direct op kraambezoek geweest. Vandaag is mijn schoonvader 64 jaar geworden. Aan hem de eer de ballon op te laten.
De wind is zuidwest tot west en matig met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort. Dit volgens internet. De wind zelf dacht er net even ander over en vertrok in tegenovergestelde richting.
Gefeliciteerd, Cees!

Please click "Meer lezen" for the English translation.

3 januari 2013

Ballon nummer 3


Ballon nummer 3 is vandaag opgelaten door niemand minder dan Niek Uniek onze Nederlands junioren kampioen goochelen in de categorie manipuleren. We zijn erg benieuwd naar wie deze ballon zal vinden en natuurlijk ook naar het verhaal achter de vinder. Niek heeft op dit kaartje zelfs een handtekening gezet. Wees er zuinig op want ik voorspel dat hij ooit de nieuwe wereldkampioen zal worden.
De zuid tot zuidwesten wind is vandaag matig, aan zee vrij krachtig met windkracht 6 op de schaal van Beaufort.
Alle teksten zijn inmiddels prachtig naar het Engels vertaald. Er is op de derde dag zelfs nog meer leuk nieuws te melden. Pauline van de firma www.eenbeetjegeluk.nl gaat mij de gelukspoppetjes verstrekken met een super korting omdat ze het een zeer leuk en bijzonder project vindt.
Bedankt Pauline!

Please click "Meer lezen" for the English version.

English translations

The English translations are now up! Please click "Meer lezen" to any entry to find the English translations at the bottom of the Dutch articles.

2 januari 2013

De tweede ballon




Gisteren, op nieuwjaarsdag, heb ik ongeveer elke vijf tellen mijn mailbox bekeken in de hoop de eerste reactie binnen te krijgen. Waar is kaartje nummer één terecht gekomen en is hij al gevonden? Belangrijker nog: door wie hij is gevonden? En is het eerste verhaal al in de maak?
Ruim 320 keer is mijn blog al bekeken. Eigenlijk ben ik daar alleen al erg blij mee. De reacties zijn leuk en er zijn in mijn vriendenkring veel mensen die wel een kaartje willen vinden. Maar zo gaat het natuurlijk niet. Ik moet gewoon geduld hebben en daarbij ben ik natuurlijk pas net gestart.Vandaag is ballon nummer 2 aan zijn reis begonnen. Hij ging een hele andere kant op. De wind is zuidwest tot west en matig met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort. Wellicht toch handig dat mijn vriendin de teksten naar het Engels aan het vertalen is! :-)
Vandaag heb ik de ballon opgelaten samen met Govert, mijn leerling in de magie en goede vriend. 

For the English translation, click "Meer lezen"